torstai 25. elokuuta 2011

Vaihteluvälin rajoissa

Kyllä tämä elämä on ihmeellistä. Toisena päivänä ei ehdi saamaan mitään aikaiseksi, ja silti on koko ajan hirmuinen kiire. Toinen päivä taas on niin kuin tänään. Missään vaiheessa ei ole kiire, mutta silti ehtii vaikka mitä. Kyllä on tosi laaja vaihteluväli, johon mahtuu monenelaista torstaita! Tänään on ehtinyt jututtaa vieraita, laittaa ruokaa - jopa erillinen iltapala, tehdä halkoja, aloittaa kirjan lukeminen ja vielä päättää ilta futismatsin seuraamisella. Olenhan minä lukenut koko ajan jotakin, mutta nyt aloin pitkästä aikaa lukemaan jonkun tutun kirjoittamaa kirjaa. Näissä tarinoissakin esiintyneen kahvi-Kaisan esikuva Tuija Saarinen sai pari viikkoa sitten julkaistuksi uusimman kirjansa Pannu kuumana. Tällaiselle historia-friikille oikein sopivaa luettavaa. Lapsuus tulee mieleen. Sieltä lapsuuden kiireettömyysmuistoistakohan tuo sitten johtuu omakin tämänpäiväinen kiireettömyys. Lisää lukuelämyksestä sitä mukaa kuin jatkossa mieleen juolahtaa.

Tämän päiväinen ruoka oli yksinkertaisuuden riemuvoitto. Söimme nimittäin venäläisestä mehiläiskasvatuksen opaskirjasta kopsatun reseptin mukaan valmistettuja 

Hunajaisia porsaankyljyksiä

6 porsaan kyljystä
2 dl ketsuppia
3 rkl hunajaa (aika isoja lusikallisia)

Sekoita ketsuppi ja hunaja. Lado kyljykset uuninkestävän astian pohjalle ja kaada ketsuppi-hunajaseos päälle. Paista 200 asteisessa uunissa tunti. Kaveriksi keitin parsa- ja kukkakaalia.


Äänin 4 - 0 hyvää. Kyljykset nimittäin. Lapset eivät oikein sovinnolla edes suostuneet maistamaan kaaleja. Minusta ja Äiskästä oli oikein hyvää (no, Äiskältä kolmonen), kun kuumaa ketsuppihunajaa vielä kauhoi kastikkeeksi kasviksille.

Mikon makoinen iltapala

400 g raejuustoa
2 isoa rkl hunajaa
2 tl vaniljasokeria
5 dl mustikoita

Sekoita ensiksi mustikat, hunaja ja vaniljasokeri. Lisää lopuksi raejuusto. Sotke hyvin. Tarjoile.


Äänin 2-2 helkkarin hyvää. Äiskältä kakkonen. Lapset eivät tykkää raejuustosta.

2 kommenttia:

  1. Onpahan tosi yksinkertaista! Eikö ollut liian makeaa, kun ketsupissakin on sokeria? Mitä ketsuppia käytit? Ei suolaa, ei pippuria... aivojeni ruuanlaittolohko ei meinaa millään ymmärtää tämmöistä :)

    VastaaPoista
  2. Ei ollut liian makeaa! Ketsuppi oli jotain ihan tavallista halpaa. Ei se tarvitse muuta. Ja hunajan antama makeus on erilaista kuin sokerin.

    Ohje neuvoi kokeilemaan samaa konstia myös broilerin kanssa! Sattuu varmaan vieläkin paremmin.

    VastaaPoista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.