Voi kun lasten kasvatukseen olisi saatavilla yhtä selkeä resepti kuin tämän päiväisiin jauhelihapihveihin. Koulut alkavat ensi tiistaina, ja nuoriso biletti tänä viikonloppuna kuin viimeistä päivää. Minä oli aivan varma, että jompi kumpi omistakin nuorista hankkii itsensä tämän riemun johdosta johonkin vaikeuksiin. Mutta yllätys, yllätys! Liekö ollut puhdas sattuma, että kaikki meni ihan putkeen. Juniori tuli molempina iltoina jo ennen määräaikaa kotiin. Marraskuussa 16 täyttävän Juniorin viikonlopun kotiintuloaika on 24.00. Jotenkin olen aina niin hyvillä mielin, kun haluavat lähteä motskarilla tai mopolla. Luotan, että sen verran on järkeä, että eivät aja kännissä konepyörillä. Sattumaa tai kasvatuksen hedelmä, mutta iloinen olen kun koulut alkavat. Jotenkin se vaan rytmittää elämää ja pitää lapset enemmän asiallisissa touhuissa.
Tänään kuitenkin syötiin
Jauheliha-kikhernepihvejä ja makaronia
200 g ranskankermaa
1 muna
230 g kikherneitä (sellaisia suolavedessä valmiiksi keitettynä myytäviä)
1 ruukku lipstikkaa
iso nippu ruohosipulia (jos on vain pieni, niin kuin minulla, voi lisätä kuivattua ruohosipulia)
4 isoa valkosipulin kynttä
3 tl sinapinsiemeniä
1 tl kanelia
cayennepippuria oman uskalluksen mukaan
1 tl mustapippurirouhetta
1 tl suolaa
Silppua ruohosipuli ja lipstikka pieneksi silpuksi kulhoon. Murskaa valkosipulin kynnet sekaan. Lisää loput ainekset. Kikherneistä tietysti valuttele vesi pois. Vaivaa kunnon sitkeä taikina.
Taputtele taikinasta pihvejä, jotka paistat pannulla öljyssä ruskeaksi. Aseta pinnalta paistetut pihvit uunipellille ja paista vielä 180 asteessa noin viisitoista minuuttia, jotta pihvit kypsyvät sisältäkin. Keitä kaveriksi makaronia.
Pannulla pinta ruskeaksi ja sitten uuniin. |
Taputtele taikinasta pihvejä, jotka paistat pannulla öljyssä ruskeaksi. Aseta pinnalta paistetut pihvit uunipellille ja paista vielä 180 asteessa noin viisitoista minuuttia, jotta pihvit kypsyvät sisältäkin. Keitä kaveriksi makaronia.
Valmis ateria |
Tasapeli 2 - 2. Äiskä rankkasi kolmosen ja nelosen välille. Jäin ihmettelemään, että miksi hyviin pihveihin pitää noita herneitä tunkea? Jos vaikka laittaisi kikherneiden sijasta kaurahiutaleita, niin saattaisi viedä kieleni mukanaan.
Viikon ruokalista
Äiskän avustaja on ollut kesälomalla. Kesälomantekijä on ollut tosi tormakka. Suunnitellut etukäteen myös päiväruuat. Asia, joka on helpottanut suuresti minun kaupassa käyntejäni.
Lauantai Merimiespihvejä
Sunnuntai Jauhelihapihvejä ja makaronia
Maanantai päivä perunapiiraita (kaupan pakastepiiraita)
ilta kanapyttipannu
Tiistai päivä kalapuikot ja perunamuussi
ilta uunisilakoita ja perunoita
Keskiviikko päivä lämpimiä voileipiä
ilta blinejä eli lettuja ja hilloa (omaishoitajan vapaapäivä, Iskä moottoripyöräilemässä)
Torstai päivä riistamunakas
ilta wokkivihannekset
Perjantai päivä pinaattiletut
ilta kanaa ja kukkakaalia
Lauantai Marin pyynnöstä ihan tavallinen perustonnikalapasta (välillä pitää kuulemma syödä ihan tavallista kotiruokaakin, sanoi Mari!)
Viikon ruokalista
Äiskän avustaja on ollut kesälomalla. Kesälomantekijä on ollut tosi tormakka. Suunnitellut etukäteen myös päiväruuat. Asia, joka on helpottanut suuresti minun kaupassa käyntejäni.
Lauantai Merimiespihvejä
Sunnuntai Jauhelihapihvejä ja makaronia
Maanantai päivä perunapiiraita (kaupan pakastepiiraita)
ilta kanapyttipannu
Tiistai päivä kalapuikot ja perunamuussi
ilta uunisilakoita ja perunoita
Keskiviikko päivä lämpimiä voileipiä
ilta blinejä eli lettuja ja hilloa (omaishoitajan vapaapäivä, Iskä moottoripyöräilemässä)
Torstai päivä riistamunakas
ilta wokkivihannekset
Perjantai päivä pinaattiletut
ilta kanaa ja kukkakaalia
Lauantai Marin pyynnöstä ihan tavallinen perustonnikalapasta (välillä pitää kuulemma syödä ihan tavallista kotiruokaakin, sanoi Mari!)
Käytiin tänään perhettämme kohdanneen onnen kunniaksi ravintolassa syömässä. Söin Ankkaa talon tapaan. Oli todella hyvää, eikä kuivan makuista,niin kuin pelkäsin. Tähän keskimmäinen poikamme, 20v., totesi että ankkahan on vesilintu. :)
VastaaPoistaVesilintujakin on niin monenlaisia...
VastaaPoistaAnkan valmistus on taitolaji.
Heh, kuiva vesilintu ei valitettavasti ole harvinaisuus, jos taito ei ole hyppysissä.
VastaaPoistaLaitoin eilen tirripaistia. Tosin pakastimessani oli vain kylkisiivuja, joten piti yrittää niistä pilkkoa pienenpieniä palasia. Hyvää oli!
Jälleen kerran huomasin paistinpannuni olemattoman ruskistusominaisuuden, plääh. Haaveissani siintää ammattilaisten teräspannu, mutta kun se maksaa jotain 350 euroa, niin haaveeksi myös jää. Ehkä toivon sen lahjaksi seuraavalle pyöreälle synttärille, joka tätä ajatellen on aivan liian kaukana!
Minäkin ihmettelin noita kikherneitä pihveissä.. Lipstikka on muhkea mauste! Ens kerralla miekin laitan lipstikkaa ja sinapinsiemeniä (murskattuna ilmeisesti)mukaan.
Kyllä minä ne sinapinsiemenet ihan kokonaisena laitoin. Antavat hyvän suuntuntuman, niinkuin olutta arvioitaessa sanotaan.
VastaaPoistaMinä taas odotan, että kun saan ensimmäisen blogimainos-tilini 70 euroa noin vuoden kuluttua, niin ostan itselleni kunnollisen paistokasarin.
:)
VastaaPoista