keskiviikko 3. elokuuta 2011

Liian outoa Äiskälle!

Tässä on ajan mittaan tullut useammin kerrottua Äiskän sairastumisen jälkeisestä kuntoutumisesta. Siitä, miten ollaan käyty tavallaan koko kehityskulku lapsuudesta aikuisuuteen uudelleen läpi. Tämä kehityskulku on kuljettu myös makujen maailmassa. Sairaalasta pääsyn jälkeen makuaisti on koko ajan kehittynyt enemmän ja enemmän entistä kohti. Äiskä ei koskaan ole ollut mikään suuri kalan ystävä eikä tykännyt tulisesta ruuasta. Olen koko ajan hakenut rajoja. Kuinka paljon voin tehdä kalaa ruuaksi ja kuinka maustettua ruokaa voin laittaa? Tänään taisin lyödä kaikki kolme kärpästä yhdellä iskulla. Laitoin suht vahvasti maustettua kalaa ja sen kaveriksi ugalia, josta Äiskä vaan ei tykkää!

Kuhaa banaaninlehteen käärittynä

4 kuhafileetä
puolikas chili, siemenet poistettuna, pieniksi palasiksi silputtuna
pienehkö inkivääri, raastettuna
1 valkosipulin kynsi murskattuna
1 iso sipuli raastettuna
1 tl sokeria
1 tl kurkumaa
2 rkl sitruunamehua (alkuperäinen resepti sanoi tl, mutta katoin vähän huolimattomasti! Ei haitannut!)
voita
suolaa
banaanin lehtiä

Ripottele fileille vähän suolaa.Sekoita chili, inkivääri, valkosipuli, sipuli, sokeri, kurkuma ja sitruunamehu "tahnaksi".

Levitä mössöä fileiden päälle tasaiseksi kerrokseksi.


Leikkaa jokaisen fileen päälle suikale voita. 

Rullaa fileet rullalle. Kääri jokainen fileerulla vedessä pehmeäksi liotettuun banaaninlehteen. Jos nyt sattuu, ettei banaaninlehtiä lähi-Siwassa ole, niin tee kuten minä ja korvaa banaaninlehdet foliolla. Asettele nyytit uunivuokaan. Paista 175 asteisessa kiertoilmauunissa noin 45 minuuttia. Kaveriksi valmistin ugalia.Minä tykkäsin. Äiskä katsoi ugalia ja kieltäytyi syömästä sitä. Kalaa maistoi yhden sormen pään kokoisen nokareen. Kertoi haluavansa omenoita, jugurttia, Fani-paloja ja mehua. Mutta rehellisyyden nimissä on myönnettävä, että kuha on paljon parempaa pannulla voissa paistettuna. Tähän reseptiin sattuu paremmin joku täysin mauton kala.

2 kommenttia:

  1. Pitää kommentoida - edes iskän mieliksi :) Jännältä kuulostava resepti. Tekis mieli kokeilla, mutta pitää tehdä ihan pieni annos, kun meidän huushollissa tätä ei varmaan syö muut kuin minä. Isäntä ei kalasta perusta, tytöt syövät "peruskalaa". Mutta jos itselleen tekisi testiannoksen....?

    VastaaPoista
  2. Resepti on tosi jännä ja lopputulos maukas, mutta kuha on mielestäni niin hyvä kala, että menee tässä ruuassa jossain määrin hukkaan. Kokeile vaikka kirjolohella tai sitten jollain täysin mauttomalla kalalla.

    VastaaPoista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.