Miehisiin Runebergin torttuihin tarvitset HK:n sinisen tai vastaavan, paketin cheddar-juustoa ja vähän ketsuppia, sinappia sekä paprikaa.
Kuumenna uuni 225 asteeseen.
Leikkaa lenkki noin kolme senttiä pitkiksi pätkiksi ja asettele pystyyn uunipellille - kuva 1.
Kuva 1.
Paina snapsilasilla cheddar-juustosta kakkaroita, jotka asettelet makkaranpätkien päälle - kuva 2 ja 3. Kuvassa vasemmalla olevien pätkien päällä on cheddar-juustoa. Oikeanpuoleiset odottavat juustotonta vaihtoehtoa.
Kuva 2.
Kuva 3.
Laita pätkät uuniin noin 10 - 15 minuutiksi. Jos käytät paprikaa, aseta juustokakkaroiden päälle palaset punaista paprikaa. Kun makkarat alkavat näyttää kypsiltä, ota uunista. Jos et laittanut paprikaa, ruilauta tippa ketsuppia juustopalan keskelle. Juustottomaan vaihtoehtoon kiepauta rinki sinapista reunoille ja tippa ketsuppia keskelle. Kuva 4.
Kuva 4.
Maistuu esimerkiksi perunamuussin kera (kuva 5) tai saunaillan rattona oluen kanssa (ei kuvaa).
Kuva 5.
Hyvää Runebergin päivän odotusta toivotellen. Iskä
Noin viisikymppisenä sain yht'äkkiä hoitaakseni perheen koko ruokahuollon. Puolessa vuodessa tuli tympääntyminen jokapäiväiseen ruuanlaittoon. Ratkaisuksi löytyi pakon kääntäminen hauskaksi. Alkoi ruuanlaiton harrastaminen. Blogi kertoo seikkailuistani keittiön kummallisuuksien parissa ja jokapäiväisestä ruuanlaitostani kaikkine omituisuuksineen. Ohjeita olen yrittänyt tähtäillä neljälle. Joskus se onnistuu, useimmiten tulee tehtyä liikaa. Yhteydenotot: cooking.snowman(at)gmail.com
keskiviikko 26. tammikuuta 2011
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Herätti asianmukaista kauhua naisissa, joille reseptistäsi kerroin...
VastaaPoistaPelko pois Rose-Mari! Voihan niitä tehdä vaikka vähärasvaisista soijamakkaroista!
VastaaPoistaMieheni ihastui tähän....ja mikä onni oli että löysin paikallisesta Citygrossista HK:n makkaraa (siis suomalaiset tuoteet täällä Skånessa on kortilla ja kun niitä löytää niin mums) Ja mieheni tarjosi herkkua naapurille (täys ruotsalainen) saunan päätteksi olvin kera ja tyytyväisiä olivat kumpanenkin....
VastaaPoistaKiitos ja lisää raceptejä
Kiva, että tykkäsivät. Olen törmännyt tuohon samaan suomalaisten ainesten puutteeseen joskus Venäjällä asuessani. Jos naapurit tykkäävät näistä sörsseleistä, niin joitakin olen kääntänyt englannin kieliseen cookingsnowman.blogspot.com -blogiini.
VastaaPoistaTää oli jotenkin tosi hauska! Tämä pitää toteuttaa!
VastaaPoistaSe myös toimii ihan oikeasti. HK:n sininen on kooltaan sopivan paksua, mutta minä en pidä mausta. Ja A-luokan makkarat ovat yleensä liian ohuita. Ongelma on siis löytää riittävän laadukas, mutta paksu makkara. Kannattaa toki kokeilla vaikka HK:n siniselläkin.
VastaaPoistaJoo, pitäisköhän kokeilla falukorvilla, eli sillä ruotsalaisella makkaralla. En vain pidä sen mausta muussa kuin makkarakeitossa, siitä nimittäin tulee tosi hyvä makkarakeitto, mielestäni paras! Olen tainnut mainitakin siitä täällä joskus
VastaaPoistaFalukorv on kyllä tosi paksua, ehkä liiankin paksua näyttääkseen Runebergin tortulta!
Ajattelin tätä lähinna hiukan huumorimielessä Runebergin päivänä lounaaksi ennen iltapäiväkahvien oikeita Runebergin torttuja.Tai miksei illalliseksi ennen iltakahveja ja torttuja.
Tuo olisi jollekin pikkuravintolalle hyvä lounasidea just Runebergin päivänä! Moni tulisi varmaan ihan uteliaisuuttaan syömään.
Esim mainoksessa tai menyyssä:
Runeberginpäivän lounas: Lihaisa Runebergin torttu! Hihhhh....
Juuri näin! Huumorijuttuhan tämä ennen kaikkea on!
VastaaPoistaYötä myöden selailemassa, että mikä kuka missä.
VastaaPoistaTämäkin ohje on eksynnynnä Pohjanmaalla Vaasan ympäristös ilmestyväs MEGAlehssä viikolla 45. Ja ihan näyttäis tekstiki olla suoraa kopsattuu.
Terkkuja sinne ex-asuinsuuntaani vuan..
t. salaperänen hippailija
Niinpä. Puoli vuotta ja taas on torttujen aika. Hippailehan toistekin kommentoimaan.
VastaaPoistaNämä ovatkin hauskoja runebergin torttuja! Tällaisia en ole ikinä ennen nähnyt. Loistava idea!
VastaaPoistaIskä kokkaa -blogia lukemalla voit helposti tutustua moniin muihinkin asioihin, joihin et ole aiemmin törmännyt. :)
PoistaRuuneberi tänään oli ja mäni, mutta en saanut vastaavia herkkuja ;). Pitääpä panna ensivuonna toivelistalle, jospa meijänkin isä ossais kokata vastaavia.
VastaaPoistaHuomenna meinaan kokeilla "yllätys munia", vaikka ei ole vielä pääsiäinen. Kiitti resetistä!
t. yks`nekti-mummo
No johan! Saitpa kunnolla herätettyä uteliaisuuteni. Tuo lopun nimimerkki kertoo, että tavalla tai toisella tunnet vaimoni, sillä en ole täällä blogissa Nektistä maininnut. Oletko ollut itse osallistumassa vaimoni kanssa samaan aikaan vai oletko ollut työhommissa. Voidaan jatkaa keskustelua tuolla sähköpostin puolella: cooking.snowman@gmail.com
PoistaNiin, ja näitä torttuja voi syödä muulloinkin.