keskiviikko 26. tammikuuta 2011

Miehiset Runebergin tortut

Miehisiin Runebergin torttuihin tarvitset HK:n sinisen tai vastaavan, paketin cheddar-juustoa ja vähän ketsuppia, sinappia sekä paprikaa.

Kuumenna uuni 225 asteeseen.

Leikkaa lenkki noin kolme senttiä pitkiksi pätkiksi ja asettele pystyyn uunipellille - kuva 1.

                                                    Kuva 1.


Paina snapsilasilla cheddar-juustosta kakkaroita, jotka asettelet makkaranpätkien päälle - kuva 2 ja 3. Kuvassa vasemmalla olevien pätkien päällä on cheddar-juustoa. Oikeanpuoleiset odottavat juustotonta vaihtoehtoa.

                                                    Kuva 2.

                                                   Kuva 3.


Laita pätkät uuniin noin 10 - 15 minuutiksi. Jos käytät paprikaa, aseta juustokakkaroiden päälle palaset punaista paprikaa. Kun makkarat alkavat näyttää kypsiltä, ota uunista. Jos et laittanut paprikaa, ruilauta tippa ketsuppia juustopalan keskelle. Juustottomaan vaihtoehtoon kiepauta rinki sinapista reunoille ja tippa ketsuppia keskelle. Kuva 4.

                                                    Kuva 4.


Maistuu esimerkiksi perunamuussin kera (kuva 5) tai saunaillan rattona oluen kanssa (ei kuvaa).

                                                    Kuva 5.


Hyvää Runebergin päivän odotusta toivotellen. Iskä

14 kommenttia:

  1. Herätti asianmukaista kauhua naisissa, joille reseptistäsi kerroin...

    VastaaPoista
  2. Pelko pois Rose-Mari! Voihan niitä tehdä vaikka vähärasvaisista soijamakkaroista!

    VastaaPoista
  3. Mieheni ihastui tähän....ja mikä onni oli että löysin paikallisesta Citygrossista HK:n makkaraa (siis suomalaiset tuoteet täällä Skånessa on kortilla ja kun niitä löytää niin mums) Ja mieheni tarjosi herkkua naapurille (täys ruotsalainen) saunan päätteksi olvin kera ja tyytyväisiä olivat kumpanenkin....
    Kiitos ja lisää raceptejä

    VastaaPoista
  4. Kiva, että tykkäsivät. Olen törmännyt tuohon samaan suomalaisten ainesten puutteeseen joskus Venäjällä asuessani. Jos naapurit tykkäävät näistä sörsseleistä, niin joitakin olen kääntänyt englannin kieliseen cookingsnowman.blogspot.com -blogiini.

    VastaaPoista
  5. Tää oli jotenkin tosi hauska! Tämä pitää toteuttaa!

    VastaaPoista
  6. Se myös toimii ihan oikeasti. HK:n sininen on kooltaan sopivan paksua, mutta minä en pidä mausta. Ja A-luokan makkarat ovat yleensä liian ohuita. Ongelma on siis löytää riittävän laadukas, mutta paksu makkara. Kannattaa toki kokeilla vaikka HK:n siniselläkin.

    VastaaPoista
  7. Joo, pitäisköhän kokeilla falukorvilla, eli sillä ruotsalaisella makkaralla. En vain pidä sen mausta muussa kuin makkarakeitossa, siitä nimittäin tulee tosi hyvä makkarakeitto, mielestäni paras! Olen tainnut mainitakin siitä täällä joskus

    Falukorv on kyllä tosi paksua, ehkä liiankin paksua näyttääkseen Runebergin tortulta!

    Ajattelin tätä lähinna hiukan huumorimielessä Runebergin päivänä lounaaksi ennen iltapäiväkahvien oikeita Runebergin torttuja.Tai miksei illalliseksi ennen iltakahveja ja torttuja.

    Tuo olisi jollekin pikkuravintolalle hyvä lounasidea just Runebergin päivänä! Moni tulisi varmaan ihan uteliaisuuttaan syömään.

    Esim mainoksessa tai menyyssä:

    Runeberginpäivän lounas: Lihaisa Runebergin torttu! Hihhhh....

    VastaaPoista
  8. Juuri näin! Huumorijuttuhan tämä ennen kaikkea on!

    VastaaPoista
  9. Yötä myöden selailemassa, että mikä kuka missä.
    Tämäkin ohje on eksynnynnä Pohjanmaalla Vaasan ympäristös ilmestyväs MEGAlehssä viikolla 45. Ja ihan näyttäis tekstiki olla suoraa kopsattuu.

    Terkkuja sinne ex-asuinsuuntaani vuan..
    t. salaperänen hippailija

    VastaaPoista
  10. Niinpä. Puoli vuotta ja taas on torttujen aika. Hippailehan toistekin kommentoimaan.

    VastaaPoista
  11. Nämä ovatkin hauskoja runebergin torttuja! Tällaisia en ole ikinä ennen nähnyt. Loistava idea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iskä kokkaa -blogia lukemalla voit helposti tutustua moniin muihinkin asioihin, joihin et ole aiemmin törmännyt. :)

      Poista
  12. Ruuneberi tänään oli ja mäni, mutta en saanut vastaavia herkkuja ;). Pitääpä panna ensivuonna toivelistalle, jospa meijänkin isä ossais kokata vastaavia.

    Huomenna meinaan kokeilla "yllätys munia", vaikka ei ole vielä pääsiäinen. Kiitti resetistä!
    t. yks`nekti-mummo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No johan! Saitpa kunnolla herätettyä uteliaisuuteni. Tuo lopun nimimerkki kertoo, että tavalla tai toisella tunnet vaimoni, sillä en ole täällä blogissa Nektistä maininnut. Oletko ollut itse osallistumassa vaimoni kanssa samaan aikaan vai oletko ollut työhommissa. Voidaan jatkaa keskustelua tuolla sähköpostin puolella: cooking.snowman@gmail.com

      Niin, ja näitä torttuja voi syödä muulloinkin.

      Poista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.