sunnuntai 28. elokuuta 2011

Vapaapäivä

Tämä taitaa todellakin toimia! Jo toinen sunnuntai, kun lapset laittoivat ruokaa innoissaan. Tämän tavan jos saa jäämään eloon, niin voi sanoa onnistuneensa. Parasta mitä olen itselleni tehnyt Äiskän sairastumisen jälkeen on se, että tilasin siivoojan käymään meillä joka toinen viikko. Tämä lasten kokkaussunnuntai tulee kylläehdottomana kakkosena. Tuntuu tosi hyvältä, kun ei tarvitse huolehtia sunnuntain ruuasta sen jälkeen, kun on lasten ohjeiden mukaan ostanut tarvikkeet perjantain kauppareissulla.

Sain uuden tiskirätin! Oiskohan tämä sitten jonkinlainen vihje? Tähän saakka lapset ovat kyllä siivonnet jälkensäkin.

Aamulla päivän lehteä hakiessani huomasin, että Juniori oli ottanut kuristukset moposta pois. Menin vartin yli kahdeksan herättämään. Toivotin hyvät huomenet ja ilmoitin, että jos aikoo mopolla ajella, niin on varttitunti aikaa käydä asentamassa kuristusosat takaisin. Ilman minkäänlaista urputusta Juriori teki työtä käskettyä ja kysyi tupaan tullessaan: Arvaas iskä kuinka kovaa kulkee ilman kureja? Pieleen meni arvaukseni. Oikea vastaus: 90 km/h!

Koska toimenpiteen tekee viidessä minuutissa, on selvä epäilys, että Iskää kusetetaan. Kotoa lähtiessä lenkkiavain taskuun ja kadunkulman takana kurit pois. Kotiin tullessa sitten sama toisin päin. Pitää käydä maalaamassa mutterit ja pulttien päät. Näkyy paremmin, jos niitä on kierrelty auki, kun maali hankautuu irti. Meidän mopoja ei viritetä!

6 kommenttia:

 1. Siis, tarviihan isätkin vapaapäivän kannatetaan.

  VastaaPoista
 2. Onpahan aika laittamattomasti sanottu!

  VastaaPoista
 3. 90 km/h on mopolla silkkaa itsemurhavauhtia, vaikka olis kuinka hyvä ajaja! Kylmät väreet meni kun luin. Mutta tiskirätti on mahtava!

  VastaaPoista
 4. Asia ei aivan ole noin niinkuin totesit. Juniorin mopo on muuten sama peli kuin tehtaan 125 ccm kevytmoottoripyörä, mutta moottori vain on pienempi. Eli pyörässä ominaisuudet kyllä riittävät, mutta kun kuski ei vielä ole ominaisuuksien tasalla. Uusi laki on hyvä, kun vaatii ajoharjoitteluosuuden mopokorttiinkin.

  VastaaPoista
 5. Aha, nyt ymmärrän. Ajoin itse 16-vuotiaana 125-kuutioista jonkin verran ja muistan kyllä, mihin sillä pystyi. Pikkuisen hurjapää olin minäkin, mutta liikenne oli silloin aivan toista kuin tänään. Ymmärrystä siis riittää myös Juniorin menohaluille. Toivon kovasti, että ajoharjoittelulaki sisältää myös sora/hiekka- ja liukaskelin osuuden.

  VastaaPoista
 6. Ymmärrystä riittää minullakin, mutta ei hyväksyntää.

  VastaaPoista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.