keskiviikko 24. elokuuta 2011

Munakasta masiinaan ja Ennin selkään!

Tänään piti olla halontekopäivä eli omaishoitajan vapaapäivä. Mutta kun sääennusteet sanoivat, että tänään olisi syksyn viimeinen näin lämmin keskiviikko, niin päätinkin käydä vielä ihastelemassa vaaramaisemia motskarin (Kawasaki EN500 eli Enni) selästä käsin. Ruokailun jälkeen ajelin sellaiset 150 kilometriä Pohjois-Karjalan pikkuteitä. Ja kyllä täytyy sanoa, että oli kaunista. Ja ne kaikki tuoksut, jotka sykselle öljysoratielle kuuluvat. Toki välillä piti käydä ihan sorallakin. Kyllä hermo lepäsi. Mielessä oli vain edessä näkyvä pätkä tietä ja se hetki.

Mutta Enni ei liiku ilman bensaa, eikä Iskä ilman sapuskaa. Lähtiessä pyöräytin

Maalaismunakkaan

200 - 300 g sieniä (kanttarellit ovat hyviä, sillä niitä ainakin meillä syövät lapsetkin. Ja vain niitä.)
4 keitettyä perunaa
200 g fetaa
6 munaa
6 rkl maitoa
1/2 tl mustapippurirouhetta
2 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
1 - 2 dl aurinkokuivattuja tomaatteja pieniksi pilkottuna
tuoretta persiljaa

Kuumenna sieniä pannulla niin kauan, että neste katoaa. Lisää öljy. Seuraavaksi kuutioidut (ja kuoritut) perunat, tomaatit sekä kuutioitu feta. Riko munat kulhoon ja lisää sekaan maito ja mustapippurirouhe. Sekoita hyvin ja kaada pannulle. Ja kansi päälle. Anna tekeytyä pienellä tulella, kunnes munakas on sopivasti jäykistynyt. Koristele persiljasilpulla.5 - 0 hyvää. Äiskältä taas kolmonen.

PS. Älä missään tapauksessa kuvittele kuten minä, että ohjeen tekijältä on suola unohtunut. Laitoin yhden teelusikallisen, ja oli ihan siinä rajoilla, että ruoka olisi ollut liian suolaista. Fetan suola tuntuu riittävän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.