lauantai 6. elokuuta 2011

Prätkämimmi

Äiskä on prätkämimmi. Tapasimme -86 joulun alla kapakassa. Vartti meni siihen, että keksittiin miksi ollaan niin tutun näköisiä. Äiskä sen hoksasi. -78 kesällä Äiskä ajoi 250 ccm enduro-Hondalla joka viikonloppu kesätöistä Hesasta Joensuuhun kamujen luo (saattoi olla 77-kesäkin). Ja pysähtyi aina tarinoimaan Simpeleen Unionin mukavan huoltiksen kassapojan eli minun kanssa. Muistan sen prätkämimmin. Silloin se oli aika harvinaista. Prätkämimmi Äiskä on luonteeltaan vieläkin. Kun puhun haaveestani lähteä joskus Marin ja Juniorin kanssa viikon retkelle Venäjälle sitten kun molemmilla on omat pyörät ja Äiskä kuntolomalla Neuronissa, Äiskä nostaa aina mekkalan. Ei käy! Sivuvaunupyörä ja minä mukaan! No tänään sitten käytiin Veteraanimoottoripyöräilijöiden kokoontumisajoissa Joensuun Linnunlahden leirintäalueella. Äiskä löysi mieleisen pyörän. 

Sivuvaunuun mahtuu kaksi henkeä perätysten ja pyörän päälle kuski ja matkusta eli yhteensä neljä! Tuollaisella päästäisiin reissuun koko perhe yhdellä pyörällä! (Äiskä kävelee kyllä itsekseen, mutta pitempiaikainen kuljeksiminen väsyttää turhan paljon ja kulku käy tuskaiseksi. Siksi oma "ferrari".)

Kotiin tultua sitten syötiin 


Risottoa ja nakkeja

2,5 dl risottoriisiä
1 sipuli
köntti voita
2,5 dl valkoviiniä
kasvisliemikuutio
vettä noin puoli litraa
40 g parmesaaniraastetta
1 dl kermaa

paketti a-luokan balkania

Hienonna sipuli ja kuullota kattilan pohjalla voissa. Lisää sinne myös riisit kuullottumaan. Lisää valkkari ja keitä kunnes neste on häipynyt. Lisää kasvisliemikuutio ja pienissä erissä vettä. Hämmentele koko ajan ja keitä aina vesi pois ennenkuin lisäät uutta. Kun riisit ovat lähes kypsiä, lisää kerma ja parmesaaniraaste.


Juniori ei tykännyt. Äiskä tykkäsi. Minä ja Mari todettiin, että muuten oikein hyvää, mutta ensi kerralla hieman vähemmän valkkaria. Nyt maku tuli liikaa läpi. Ja makkarat kaveriksi sopivat oikein hyvin.

Mari teki salaatin ja siihen oikein maittavan kastikkeen. Lähti vain kavereiden kanssa bilettämään eikä ehtinyt selittää salaatin reseptiä. On kuulemma aivan itse kehitetty. Iskän tyttö!

2 kommenttia:

  1. Hieno sivuvaunu, ja mahtuu monta kyytiin! :D

    VastaaPoista
  2. Mahtavan näköinen kulkupeli! Matkatavaroille tarttee vissiin olla vielä peräkärry, jos pitemmälle meinaa ajaa 4 hengen voimin :)

    VastaaPoista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.