torstai 18. elokuuta 2011

Olisiko 48 tuntia vuorokaudessa parempi

Tänään piti touhuta ruokareseptien kanssa vaikka mitä, mutta eihän se niin mennytkään. Eilen illalla kävin jo puoli yhdeltätoista nukkumaan, mutta nukahdin vasta puoli yhdeltä. Jälkeen päin tajusin, että ei olisi pitänyt juoda töistä tultua kahvia! Näin sitä muututaan. Nuorena ei nukuttanut, jos ei saanut iltayhdeksältä iltakahvia. Töissä oli sen verran vilkasta, että päivä meni ongelmitta. Illalla sitten teen taas viikon ruokalistan ja vähän kokkailen venäläistyylistä lecsóa huomiselle valmiiksi ja käyn aikaisin nukkumaan. Ja paskan marjat! Johonkin se aika vain katosi. Kello tulee yksitoista, ja sain juuri hommat siihen malliin, että pääsin päivittämään tätä blogia. Ensiviikon ruokalista kyllä jäi huomiseen.

Tänään kuitenkin kaiken höseltämisen keskellä kokkailin perheellemme 

Wokkivihanneksia

150 g parsakaalia
150 g kukkakaalia
150 g minimaissia
1 paprika
1 pienehkö sipuli
1/2 purjo
pieni rasia herkkusieniä
öljyä

kastike:

1 iso valkosipulin kynsi murskattuna
1 rkl raastettua inkivääriä
1 tl sambal oelek -tahnaa
1 tl basilikaa
2 rkl hunajaa
1/2 tl perunajauhoja
1/2 dl viinietikkaa
1/2 dl soijakastiketta

Sekoita kastikkeen ainekset.
Pilko kasvikset ja sienet suht' saman kokoisiksi palasiksi ja paista pannulla sellaisiksi al napakoiksi. Suurin piirtein yllä lueteltu järjestys on hyvä. Kypsyvät sitten jotakuinkin samaan aikaan. Niin, minä käytin kahden pannun tekniikkaa. Pikkupannulla wokkasin nopeasti alkuun aina laji kerrallaan ja sitten isolle pannulle kokosin kaikki sekaisin kypsymään. Kun kaikki on saatu isolle pannulle, kaada hyvin sekoitettu kastike sekaan. Kuumenna ja tarjoile saman tien.

Lankomies oli kylässä. Tykkäsi kovasti eli äänin 3 - 2 hyvää. Äiskältä kolmonen.

PS. Äiskä muuten täyttää huomenna 52 vuotta.

6 kommenttia:

  1. Äiskälle valtavasti Onitteluja!!!


    Minä en juurikaan ikäni ole juonut kahvia, taitaa olla 10 vuotta sitten viime kupin. Mutta silti minulla on aina vaikeeta nukkua. Juuri totesin että hyvin pärjää vaikka yöllä ei nuku kun muutaman hassun tunnin. Viime yö meni kylläkin vähän liian vähällä, ei tainnut olla enemmän kun 3 katkonaista tuntia, mutta minkäs teet jos ei nukuta ja lisäksi selkä särkee ja supikoirat häiritsevät elämääni.
    Mutta tähän olen jo niin tottunut, että tuntuu ihan kummalliselta jos nukun hyvin :)

    VastaaPoista
  2. Äiskälle lämpimät onnittelut, voit kertoa hänelle että olen lukenut kutakuinkin tämän blogin läpi ja miettinyt kovasti paljon äiskän elämänmuutosta sairauden myötä. Joten ajatuksen siivin hän lasitöissäkin tänään mukana :) Laitoin meiliä, ehkä ehdit joskus vilaista. Mutta nyt sitä ONNEA!

    Minä olen kahvikissa, eikä se koskaan ole mielestäni vaikuttanut uniin, nukun ohuesti ja huonosti nukahtaen, juon sitten kahvia tai olen juomati.

    VastaaPoista
  3. Kastikkeessasi on niin mahtava makuyhdistelmä, että pahvikin maistuisi hyvältä! Ehdottomasti kokeilen, kunhan kasvispäivä koittaa.

    Tein tonnikalapastan antamasi Sari-linkin mukaan, koska tykkään mausteisesta. Hyvää oli, vaikka ulkonäkö olikin melkein kuin vatsan vanha sisältö..

    Äiskälle rutkasti onnea synttärinä!!

    VastaaPoista
  4. Kiitokset kaikille onnittelijoille.

    Aili Inkeli: valaise vähän. Mikä ihmeen Sari-linkin tonnikalapasta? Ei kuulosta yhtään tutulta!

    VastaaPoista
  5. Sinun tonnikalapastaohjeessa 4.3.2011 on lopussa linkki Sarin ohjeeseen, jos haluaa mausteisempaa sapuskaa. Ei kaikkea voi muistaa :)

    VastaaPoista
  6. Wokkiruokasi vaikuttaa sellaiselta, jota meidänkin perheessä voitaisiin syödä. Minun juniorini ei tosin tykkää parsakaalista, joten se pitäisi vaihtaa johonkin muuhun. Ja vinkkinä, että herkkusienet voi vaihtaa tofuun - siinä on niin paljon proteiinia, että bodaajatkin hyväksyisivät tämän kasvisruuan. - Kahvi tosiaan valvottaa näin aikuisella iällä. Itse en juo sen takia kahvia yleensä kuin aamulla, joskus yliopistolla lounaan jälkeen. Minä olen aina ollut herkkä kofeiinin vaikutuksille. -- Salixille kysymys, että miten ihmeessä supikoirat valvottavat? Haukkuvatko ne talosi nurkilla?

    VastaaPoista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.