tiistai 19. heinäkuuta 2011

Pakkahuoneen flikka kävi Ruottissa

Kyselin tässä joku kuukausi sitten teiltä lukijoilta hyviä reseptejä kokeiltavaksi. No Pakkahuoneen flikka kävi sitten Ruotsissa ja laitteli jokusen ruotsinherkun reseptin. Tänään sitten tuli kokeiluun

Irman työläämpi lohi (on nimi kohallaan, oli nimittäin helvetinmoinen näprääminen)

600 g lohta fileiksi leikattuna
150 g Emmental-raastetta (Ruotsissa Västerbottensost käy)
suolaa, sitruunapippuria

Kastikkeeseen

4 rkl voita
4 rkl vehnäjauhoja
4 rkl kalafondia
2 dl vettä
2 dl valkoviiniä (ei kannata ostaa hanapakkausta. Pieni pullo riittää ja saa juoda loput kokkaillessa)
3 dl kermaa


Ripottele lohifileiden päälle suolaa ja sitruunapippuria. 


 Näprää fileet rullalle ja asettele voidellun vuuan pohjalle.



Levittele pinnalle juustoraaste. Tämän vaiheen voi tehdä jo pikkasen etukäteen.

Valmista kastike. Sulata voi kattilassa ja lisää muut aineet. Hämmennä koko ajan ja kiehauta kevyesti.

Uuni lämpimäksi 225 asteiseksi. Laita kalat uuniin hetkiseksi, viitisen minuuttia riittää. Kaada kastike päälle. Ja potti takaisin uuniin varttitunniksi. Pinnalle voit vielä levitellä silputtua punasipulia ja väännellä komioita sitruunakiekuroita, jos on fiinimpiä vieraita tulossa.



Pakkahuoneen flikka suositteli kaveriksi perunalunta, mutta vyötärö alkaa olla sen näköinen, että keitimme vain kukkakaalia ison kattilallisen. Syöjiä seitsemän - kaikki meni eikä nurinaa kuulunut eli eiköhän tuo liene hyvää ollut.

PS. Alkuperäisen reseptin mukaan tuo juustoraastekin olisi pitänyt ripotella noiden fileerullien sisään. Eihän siitä minun nakkisormilla ja fileointitaidoilla mitään olisi tullut joten laittelin pintaan. Jälkeenpäin tajusin homman mahdollisesti (eli tätä en ole itse kokeillut) onnistuvan siten, että leikkaa parin sentin levyisiä juustosuikaleita juustohöylällä ja sitten rullaa ne yhdessä fileiden kanssa. Juuston pitäisi periaatteessa tukevoittaa rullaamista, ja näin koko homma helpottuisi. Kokeilkaa ja kertokaa, kuinka kävi.

5 kommenttia:

  1. Mums....tota kokeillaan heti viikonloppuna ja parasta on kun täältä löyty Icasta Valion Emmentalia ja sitä oikeen kunnon vahvaa (vaikka Västerbotten ost on kans hyvää) ja kukkakaalia siihen sivuun....Ihanaa kun ei tarvi vaivata omaa päätä vaan lukee ruoka ehdotukset täältä....Vointeja sinne Anne

    VastaaPoista
  2. Taitaa olla tuo menun suunnittelu yksi perheenäidin hankalimpia hommia. Etenkin jos pyörittelee systeemiä muutamalla kymmenellä perusreseptillä. Omalta osaltani homma helpottui merkittävästi, kun lähdin enemmän uuden kokeilemisen linjoille. Ja kun harrastukseni on tullut kaveripiirin tietoon, niin aina kun joku löytää uuden ja joskus mieluusti oudon reseptin, niin minullehan se päätyy kokeiltavaksi.

    VastaaPoista
  3. Oletko ikinä kokeillut tämän tyyppistä reseptiä?
    http://cookingwright.wordpress.com/2010/01/23/taatelipata/
    Minua kiinnostaisi tehdä, mutta tuo taateli jakaa mielipiteet tässä talossa silleen 6-0 (vaikka meitä on 3 :))

    VastaaPoista
  4. Enpä ole kokeillut, mutta printtasin ohjeen ja kokeiluun menee. Yritetään saada lautaselle nopeutetulla käsittelyllä. (Normaali käsittely tarkoittaa sitä, että minulla on sellainen 3 - 5 sentin nippu kokeiluun tulevia reseptejä. Sinne alimmaiseksi laitan uusimmat ja pinnalta otan kokeiluun.)

    VastaaPoista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.