keskiviikko 27. heinäkuuta 2011

Naapurin tytön mies

Naapurin tyttö tykkäsi lukion jälkeen nähdä maailmaa. Kävi kauppaopiston ja sen jälkeen pääsi koulutukseen, joka vei työharjoitteluun Keski-Eurooppaan. Tietäähän sen nuoren mielen. Mieshän sieltä löytyi. Ovat olleet jo 25 vuotta onnellisesti naimisissa Bonnin lähellä. Piipahtivat lomalla käydessään kylässä. Totesin, että mies rakastaa vaimoaan tosi paljon: ummikkosaksalainen oli opetellut puhumaan suomea lähes täydellisesti! Virallinen selitys tosin oli, että kaveri halusi ostaa kaljansa itse eikä tykännyt, kun suomalaisten sukulaismiesten kanssa saunoessakin piti jonkun olla tulkkina höpöttämässä vierellä. Opetteli sitten puhumaan itse. Jotenkin minulle jäi vain kuva miehestä, joka rakastaa vaimoaan ja arvostaa myös tämän kieltä ja kulttuuria. 

Eli löytyi tosi fiksu poliisi, sillä mies on poliisipäällikkönä kotikaupungissaan. Opetti minulle kuinka tehdään

Saksalainen poliisipäällikön vieraskeitto

400 g jauhelihaa
noin 500 g purjosipulia
lihaliemikuutio
8 dl vettä
rasia yrttimaustettua tuorejuustoa
rasia maustamatonta tuorejuustoa (tai sulatejuustoa)
5 valkosipulin kynttä


Ruskista jauheliha. Samalla kun alat jauhelihan ruskistamisen, aloita silppuamaan purjoa. Sitä mukaa kuin valmista syntyy, lisää jauhelihojen joukkoon. Kuumenna koko ajan käännellen kunnes purjot alkavat vähän pehmentyä. Kaada kaikki kattilaan. Keitä vesi vedenkeittimessä. Kaada myös vesi kattilaan. Heitä lihaliemikuutio sekaan. Keitä sen aikaa, että purjot tuntuvat kypsiltä. Lisää juustot ja murskatut ja pieniksi leikatut valkosipulin kynnet. Kuumenna ja sekoita juustot tasaisesti keittoon. Älä kuitenkaan enää keitä, sillä läheskään kaikki tuore- ja sulatejuustot eivät siedä keittämistä. Tarjoile.


Äiskä irvisti, kun näki keiton. Maistoi. Rankeerasi kakkoseen! Eli keitto erinomaista äänin 3 - 0. Valmistui noin 15 - 20 minuutissa.

1 kommentti:

 1. No onpa siinä reipas poliisipäällikkö!

  Taitaa olla kielellisesti lahjakaskin ja rakastaa kaiken lisäksi vaimoaankin! Mikäs sen somempaa!

  Saattaa siitä kielitaidosta olla hyötyä töissäkin kaiken lisäksi joskus.

  Vaikuttaa hyvältä keitolta. Siskoni tekee tuon tapaista keittoa poronkäristyksestä! Ja on tosi hyvää. Tykkään keitoista.

  Minä tein tänään tomaatti-omena-appelsiinichutneytä. Tuli hyvää. Se on blogissani kuten eräs toinenkin chutneyohje jonka kirjoitin sinne muistaakseni eilen, tai toissapäivänä.

  VastaaPoista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.