torstai 14. heinäkuuta 2011

Turnausväsymystä

Pian viikko kasassa sellaista aikaa, että joka ilta ollaan kylässä tai meillä on joku ilta- tai yökylässä. Ihan mahtavaa, että on ystäviä on sittenkin olemassa. Alkaa vain pikkuhiljaa Iskältä paukut loppua, kun joka ilta menee yli puolen yön touhutessa. No, kesä on vain kerran vuodessa eikä kestä kauaa. 

Tänään huomasin tehneeni virheen viikko sitten ruokalistaa kirjoittaessani: Olin kirjoittanut vain kaalikeitto. Olisi pitänyt kirjoittaa  Potage au chou. Molemmat toki tarkoittavat samaa, mutta Äiskä ei osaa ranskaa. Suomea osaa. Luki listan tekstin ja päätti, että kaalikeittoa en syö. Eikä syönyt. Minä, Mari ja kylässä käynyt Ismo-pappi söivät:

Ranskalainen kaalikeitto - Potage au chou neljälle

200 - 300 g kaalia
3 sellerin vartta
2 pientä sipulia
2 purjoa
2 isoa valkosipulin kynttä
oliiviöljyä
1 litra lihalientä (tietysti parasta tulee, jos tekee liemen itse, mutta minä käytin halpoja venäläisiä Maggi-kuutioita)
(1 laakerinlehti, en laittanut, koska oli päässyt loppumaan)
1 tl mausteyrttisekoitusta (sitä samaa kuin eilenkin)
1/4 tl kuivattua timjamia (no tääkin perkele oli päässyt loppumaan, eikä kukaan ollut ostanut lisää! Korvasin reilulla teelusikallisella kirveliä)
pari desiä makaroneja 
varovasti mustapippurirouhetta
persiljaa
ja pöytään smetanaa

Silppua kasvikset pieniksi. Kiehauta pienissä erissä oliiviöljyssä. (Vähän niinkuin kuullottaisit kevyesti). Keitä lihaliemi kattilassa. Lisää kasvikset ja makaroni. Jos haluat intohimoisesti karpata, niin jätä makaronit pois. Maku ei siitä ihmeemmin heikkene, mutta soppaa menee enemmän. Anna kiehua pienellä tulella kymmenisen minuuttia. Mausta. Keitä kypsäksi, mutta älä kuitenkaan mössöksi. Silloin kun kasvikset ovat suutuntumaltaan sellaisia rapsakoita, mutta pehmeitä, on keitto hyvä. Koristele lopuksi persiljalla. Tarjoile smetanan kera.


Äänin 3 - 1 hyvää. Äiskän asteikolla jäi alle vitosen.

2 kommenttia:

  1. Hei iskä!

    Meinattiin tänään tehdä tuota kaalikeittoa, mutta meidän lähikaupassa ei ollut kuin 67 kaalia, joten jäi toiseen kertaan tämän kokeilu.

    Takuulla olisi ollut hyvää...

    T.Maisteri Lappeenrannasta

    VastaaPoista
  2. Kiitos vihjeestä. Vilkaise naapurikaupungista. Siellä kaali on kova juttu.

    VastaaPoista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.