Kyllä kesä ja kesäinen viikonloppu ovat ihan ylivetojuttu. Etenkin kun on hyviä ystäviä kylässä. On ajettu ajatuksissa ja puheissa ainakin kymmenen tuhatta kilometriä moottoripyörällä. On tehty töitä Kjöllefjordissa Pohjois-Norjassa. Ja ruoditty omaishoitajan arkea sekä aivoinfarktin olemusta. Sekä suunniteltu koskenlaskua kanootilla Uuksu-joella Venäjän Karjalassa. Välillä on kuunneltu Youtubesta Unitfiven 70-luvun lopun hittejä. Ja kaikkeen on tuonut ihan omanlaistaan hauskuutta tuo maan mainio google-mapsin katunäkymä- ja valokuvatoiminto. Niin mukavaa on ollut, että vaikka syöty on joka päivä, niin ei ole ehtinyt ylös kirjoittaa. Nyt sitten vedetään kolmen päivän sapuskat putkeen paperille.
Perjantaina vieraita odotellessa oltiin Äiskän kanssa kahdeltaan kotona. Syötiin kevyesti
Hirssipuuroa kahdelle
4 lasillista maitoa
1 lasillinen hirssiryynejä
1 rkl sokeria
1/2 tl suolaa
pöytämausteeksi sokeria ja kanelia
Kiehauta maito kattilassa. Aina kun teet maitoruokia, muista hämmentää koko ajan äläkä poistu kattilan ääreltä. Muuten palaa pohjaan. Kun maito kiehuu, lisää ryynit. Keitä pienellä teholla viisitoista minuuttia. Mausta sokerilla ja suolalla. Laita kansi päälle ja anna puuron hautua toinen viisitoistaminuuttinen.
Tarjoile voisilmän tai kanelin ja sokerin kera. Äiskä tykkäsi eli äänin 1-1 tuli tasapeli, sillä minä vierastin hirssin kuivaa jälkimakua. Äiskä rankeerasi kakkoseen.
Lauantaihin mennessä olikin jo selvinnyt, että Tuuli miehensä kanssa oli sitten viime tapaamisen ryhtynyt karppaajaksi. Ei muuta kuin säveltämään jotakin kivaa. Kerroin viime viikolla kiireisenä päivänä Hoitsun tehneet herkullista vhh-ruokaa. Eikun opitut jutut kehiin:
Kaalijauhelihagratiini neljälle
700 g sika-nautajauhelihaa
1 kukkakaali
1 parsakaali
Aurajuusto
juustoraastetta
4 dl kahvikermaa
Paista jauheliha.
Murustele sekaan myös Aura-juusto.
Lisää myös paistettu jauheliha. Sekoita hyvin. Kumoa kahvikermat tasaisesti pellille. Viimeiseksi ripottele vielä reilusti pinnalle juustoraastetta. Paista uunissa 180 - 200 asteessa tunti. Jos haluat kasvikset "ei niin pehmeenä mössönä" (joo, joo. en halua sanoa al dente), niin 45 minuuttia riittää.
4 - 0 hyvää. Äiskän asteikolla kakkonen. Taitaa oikeasti olla karppaajien perusruokaa, mutta ei se mitään.
Sunnuntai oli todella kuuma. Juuri oikea päivä seisoa kuuman grillin ääressä grillaamassa. Eli eikun karppaajan grilliherkkuja kehiin.
Grillatut pekoniset tankoparsat
3 punttia tankoparsaa
5 pakettia à 140 grammaa pekonia
grilli
iloinen mieli ja paljon vissyä
Kääri parsatangot pekoniin. Yksi pekonisuikale ja yksi parsatanko.
Kuumenna grillissä koko ajan käännellen.
Ystävät on ylivetojuttu!! (On muuten kummallinen sana, yliveto..sehän vois tarkottaa ihan päin vastoinkin.)
VastaaPoistaSisälämpötila nousi kotona jo torstaina semmoisiin lukemiin, että ainoa mahdollinen nukkumapaikka olis ollut kylppärin kaakelilattia. Vältin moisen ja pakenin evakkoon siskon luo, kun niillä on viilentävä ilmalämpöpumppu. Seisottiin sateessa ulkona ja hypittiin rapakoissa kun vettä vihdoin tuli. Ihminen ei tarvitse vanhuutta muuttuakseen lapseksi uudestaan :)
Niin Aili Inkelin tyylistä hyppiä vesilätäkössä :) Voi kuvitella sieluni silmin!
VastaaPoistaMutta nuo pekoniin käärityt parsat, nam! Oli itselläkin ajatus kohta-alkavalla lomalla valmistaa parsaa vielä kyseisellä tavalla, kun on kaasugrilli käytössä :)
Ennen oli kaikki helpompaa, kun osasi vaan paistaa makkarat ja keittää makaronit. Makkaralle oli ihan sama, grillasiko sen kaasulla vai hiilillä. Nyt menee välillä kaupassa ikuisuus kun ei edes tiedä, minkälaista joku listalla oleva tuote on ja myyjää ei näy missään.
VastaaPoistaJa ennen riitti, kun oli joko kaasu- tai hiiligrilli. Nyt on oltava mielestäni molemmat. Hiilillä tulee paras liha ja kaasulla onnistuu sitten parhaiten kaikki muu!
Tai sitten minä vaan olen osaamaton.
Minä en uskalla kuvitella Aili Inkeliä hyppimään vesisateeseen.