perjantai 22. heinäkuuta 2011

Ohranen ilta intialaisittain

 Helle päällä, Äiskä takki tyhjänä. Lapset kaikki reissussa. Laatuaikaa kahdestaan. Syödä piti kuitenkin.

Kasvisohratto intialaisittain (Kopsattu Maku-ruokalehdestä nro 2/2011)

2 sipulia
2 porkkanaa
pieni lantun puolikas
loraus öljyä
1 tl Sambal Oelekia
2 tl garam masalaa
1 tl juustokuminaa
1/2 tl suolaa
2 1/2 dl rikottuja ohrasuurimoja
vajaa litra vettä
2 rkl sitruunamehua
1 rkl hunajaa
persiljaa hienonnettuna

Kastike
1 tlk bulgarian jugurttia
1 rkl sitruunamehua
1 rkl hunajaa



Kuori ja pilko sipuli, porkkanat ja lanttu. Kuumenna öljy kattilassa tai paistokasarissa. Kippaa kasvikset ja ohraryynit kattilaan. Samoin kaikki mausteet. Kuumenna koko ajan käännellen. Lisää vesi, sitruunamehu ja hunaja. Keitä koko ajan käännellen kunnes neste katoaa ja kamat alkavat palaa kattilan pohjaan kiinni. Lisää vettä pari desiä ja toista proseduuri niin monta kertaa, että kasvikset ja ohrasuurimot ovat kypsyneet.



Sekoita kastikkeen ainekset. Ja sitten huttu lautaselle, kastiketta päälle ja lopuksi persiljasilppua koristeeksi. Minä tykkäsin, Äiskä ei. Äiskän asteikolla kolmosen ja nelosen väliin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.