Helle päällä, Äiskä takki tyhjänä. Lapset kaikki reissussa. Laatuaikaa kahdestaan. Syödä piti kuitenkin.
Kasvisohratto intialaisittain (Kopsattu Maku-ruokalehdestä nro 2/2011)
2 sipulia
2 porkkanaa
pieni lantun puolikas
loraus öljyä
1 tl Sambal Oelekia
2 tl garam masalaa
1 tl juustokuminaa
1/2 tl suolaa
2 1/2 dl rikottuja ohrasuurimoja
vajaa litra vettä
2 rkl sitruunamehua
1 rkl hunajaa
persiljaa hienonnettuna
Kastike
1 tlk bulgarian jugurttia
1 rkl sitruunamehua
1 rkl hunajaa
Kuori ja pilko sipuli, porkkanat ja lanttu. Kuumenna öljy kattilassa tai paistokasarissa. Kippaa kasvikset ja ohraryynit kattilaan. Samoin kaikki mausteet. Kuumenna koko ajan käännellen. Lisää vesi, sitruunamehu ja hunaja. Keitä koko ajan käännellen kunnes neste katoaa ja kamat alkavat palaa kattilan pohjaan kiinni. Lisää vettä pari desiä ja toista proseduuri niin monta kertaa, että kasvikset ja ohrasuurimot ovat kypsyneet.
Sekoita kastikkeen ainekset. Ja sitten huttu lautaselle, kastiketta päälle ja lopuksi persiljasilppua koristeeksi. Minä tykkäsin, Äiskä ei. Äiskän asteikolla kolmosen ja nelosen väliin.
Noin viisikymppisenä sain yht'äkkiä hoitaakseni perheen koko ruokahuollon. Puolessa vuodessa tuli tympääntyminen jokapäiväiseen ruuanlaittoon. Ratkaisuksi löytyi pakon kääntäminen hauskaksi. Alkoi ruuanlaiton harrastaminen. Blogi kertoo seikkailuistani keittiön kummallisuuksien parissa ja jokapäiväisestä ruuanlaitostani kaikkine omituisuuksineen. Ohjeita olen yrittänyt tähtäillä neljälle. Joskus se onnistuu, useimmiten tulee tehtyä liikaa. Yhteydenotot: cooking.snowman(at)gmail.com
perjantai 22. heinäkuuta 2011
Ohranen ilta intialaisittain
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.