torstai 28. heinäkuuta 2011

Tämähän alkaa kääntyä syksyksi

Lapset ovat taas kotona. Juniori tuli reissusta eilen ja Mari tänään. Illalla oli Juniorin kanssa kova tahtojen taistelu. Juna oli toista tuntia myöhässä ja Juniori kotona vartin yli kymmenen illalla. "Iskä, saanko lähteä kavereita moikkaamaan kaupungille?" Ei enää näin myöhään! Siitä seurasi tiukka väite-vastaväite keskustelu. Juniorin suurimmat argumentit olivat, että hän on kohta jo kuusitoista ja, että hän on kaveripiirin ainoa, joka ei ole notkumassa kaupungilla. Yritä siinä sitten perustella, että jos on ollut viikon reissussa, niin on aivan kohtuullista viettää edes puoli tuntia kotonakin. Ja, että näin myöhällä 15-vuotiaan oikea paikka on koti. Kiltti poikahan se on. Vittuili minulle minkä kerkesi ja uskalsi, mutta jäi silti kotiin! Ja kesti myös. Luin nimittäin tunnin kirjaa ja kävin vaivihkaa tarkistamassa. On se tuo mopon virta-aivaimen voima ihan uskomattoman suuri! Siinä on nimittäin pelko, että se tietyissä olosuhteissa joutuu määräajaksi minun taskuuni. Tähän päivään mennessä mieli oli jo lauhtunut, ja porukalla arvioimme

Helppoa kalakeittoa

8 dl vettä
4 perunaa kuorittuna ja pilkottuna
2 - 4 porkkanaa kuorittuna ja pätkittynä
2 kalaliemikuutiota
400 g pakastekalaa esim. seitä (toki parasta tulee jos käytät puolet seitä ja puolet lohta)
suolakurkku kuutioituna
250 g katkarapuja
tilliä
1 prk smetanaa


Keitä perunat ja porkkanat kalaliemikuutiolla terästetyssä vedessä melkein kypsiksi. Lisää kala ja suolakurkku. Kuumenna, mutta älä keitä. Tarkkaile kalapaloja maistelemalla, milloin on kypsä. Kala nimittäin kypsyy huomattavasti alle sadassa asteessa. Lisää katkaravut, tilli ja smetana. Sekoita hyvin. Kuumenna juuri ja juuri kiehuvaksi. Valmistukseen kului aikaa vajaa 20 minuuttia. Tarjoile.


Äänestimme ruuan äänin 3 - 0 hyväksi. Äiskän asteikolla kakkonen. Kiitokset Kahvi-Kaisalle reseptistä. Niin. Siinä ruokaillessa huomasimme, että jo kahden viikon ja kolmen päivän kuluttua lapsilla alkaa koulu. Syksy on ovella.

2 kommenttia:

  1. Jälleen kerran ihana postaus! Vanhemman pitää uskaltaa ottaa vastuu ja olla vanhempi, vaikka haukkujen uhalla.

    Ja olen samaa mieltä kanssasi Norjan tragediasta.

    Rauhallista viikonloppua,

    sonja

    VastaaPoista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.