perjantai 11. maaliskuuta 2011

Yrttipastaa ja salamia & viikon ruokalista

Ja hirmuista säheltämistä pastan välissä ja jälkeen. Astianpesukone hajosi. Ja juuri ennen viikonloppua. Niinkuin aina, kun joku hajoaa. Korjattavaksi ei saa ennen kuin maanantaina. Ja sittenkin tietysti kahden viikon jono korjaamolla. Näin se vaan joskus käy. Onneksi voi nakittaa lapsia tiskaamaan ja keskittyä itse tiskin määrän minimointiin.

Jossain välissä sain suunniteltua taas viikon ruokalistankin. Nyt on käyty mieleisten ruokien kansiosta ensimmäinen kierros läpi. Noin puolet tuli listattua tähän blogiin. Alkaa toinen kierros. Jokunen ruoka on vähän totuttua monimutkaisempi valmistaa, mutta ei mitään mahdottomia kuitenkaan. Välissä sitten jotain uuden kokeilua, kuten ensi maanantaina banaanimunakasta.

Olen aina luullut, että juustoissa veitsellä leikattava sulatejuusto on halvempaa kuin ne annosviipaleet, jotka ovat hankalasti muoviin erillispakattuja. Tänään yllätyin kilohintoja tutkiessani. Halvin Rainbow-annosviipalepaketti maksoi vain 6,95 euroa kilo. Ja halvin perinteinen sulatejuustopaketti kympin kilo. Elämä on ihmeellistä. Ostokset 80 euroa ja tähän mennessä tämän kuun ruokaostokset 275 euroa.

Tulevan viikon lista

Lauantai                Pasta bologanaise
Sunnuntai              Mango-broileripata
Maanantai             Tropiikin munakas
Tiistai                    Uunipuuro
Keskiviikko           Kasvis-vokki
Torstai                  Ananas-chilibroileri
Perjantai               Saharan kasvispata

Mutta tänään tehtiin vielä vanhan listan mukaan Yrttipastaa ja salamia. Jostakinhan se on tämäkin resepti kirjasta kopioitu. Laitan lähteen, kunhan törmään kirjaan.Ainekset, 8 annosta


5 dl normaaleja makaroneja
pienen kukkakaalin nuput
pienen parsakaalin nuput
350 g salamisuikaleita
4 dl kahvikermaa
1 tl rakuunaa
1 tl oreganoa
1 tl timjamia
pikkuklöntti voita
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippurirouhetta

Laita makaronit kiehumaan. (Siis tietysti ensin keität veden ja sitten kiehuvaan veteen ne makaronit.) Ala räpläämään niitä kukka- ja parsakaalin nuppuja pieniksi. Kun keittoaikaa on jäljellä semmoset viitisen minuuttia, lisää nuppuläjä keitinveteen ja sekoita. Paistinpannu (tai mieluummin paistokattila) lämpiämään ja voiklöntti pannulle. Kuullota salami nopeasti kuumalla pannulla. Älä paista kuitenkaan salamia - menevät kuivaksi. Lisää kerma, yrtit ja suola sekä pippuri. Kiehauta. Kun makaronit ovat kypsät, kaada vesi pois. Makaroni-kaalinnuppuseos pannulle salami-kermakastikkeen joukkoon. Jos käytät tavallista paistinpannua, kuten minä tein, kannattaa laittaa makaronisysteemi takaisin kattilaan ja sinne sitten salamikastike. Tahtoo nimittäin helposti käydä paistinpannu pieneksi. Sekoitus ja syömään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.