tiistai 15. maaliskuuta 2011

Kaurapuuro uunissa

Joskus sanotaan, että ihmisellä menee puurot ja vellit sekaisin. Ja joskus taas käy niin, että kun velliä yrittää, niin tuleekin puuroa. Minulla oli tänään tosi kiireinen aikataulu, jonka tiesin jo etukäteen. Niinpä suunnittelin tekeväni kaurapuuroa uunissa: viisi minuuttia valmisteluun ja neljä tuntia odotteluun. Sen neljä tuntiahan voisin hyödyntää tekemällä vaikka mitä. No, periaatteessa näin kävikin, mutta puuron sijasta sain aikaiseksi velliä. Syy ilmenee ohjeessa.

Ainekset

2 dl kokonaisia kauraryynejä
1,5 tl suolaa
9 dl maitoa, jos haluat puuroa tai 1,2 l maitoa, niin tulee velliä kuten minulla

Mittaa ainekset uunin kestävään kulhoon. Laita 150 asteiseen uuniin neljäksi tunniksi. Tosin vahinkoa ei tapahdu, vaikka olisi viisikin tuntia. Minulla meni velliksi, koska en uskonut tuon yhdeksän desin riittävän noin pitkään hauduttamiseen. Kyllä se olisi riittänyt.

Vellireseptilläni valmistui ruoka, joka oli ihan älyttömän luotaan työntävän näköinen, mutta tosi hyvää - äänin 4 - 0. Äiskän asteikolla 2.
Oli niin hitsin kiire, että kuvan otto tuli vähän myöhässä mieleen.

2 kommenttia:

  1. Olen minäkin välillä yrittänyt pitkällä haudutusajalla kompensoida vajaamittaista pussinpohjaryynimäärää ... Ei auta ei. Vaikka miten pitkään ryynivelliä haudekattilassa pyörittelee niin puuroa siitä ei saa :D Eipä siinä mitään, hyvää on vellikin. Paitsi se maitojauheeseen tekemäni puurovelli. Ei ollut hääviä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tästä on vielä opettelematta se banaani-mustikka-versio.

      Poista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.