sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Suklaakiisseli mikrossa

Nyt se sitten tapahtui! Olen tässä päivien mittaan aina viitannut Äiskän asteikkoon. Viime päivinä ei ole oikein mennyt äiskän asteikolla putkeen. Vaikka muut ovat oikeasti tykänneet ruuasta, on Äiskä arvioinut sen neloseen tai jopa vitoseen. Tänään meillä piti olla ruokana riisiä ja banaanikastiketta. Appiukko on yksin kotona. 80-vuotias mies. Nuori vaimonsa oli lentänyt kuukaudeksi etelän aurinkoon. Rupesin ehdottelemaan Äiskälle, että mitäpä jos hakisin isäsi meille syömään. Äiskä pisti vastaan. Ja kun aikamme asiaa selvitettiin, sai Äiskä kerrottua minulle seuraavaa. Mennään Rossoon syömään ja viedään appiukko mukana. Äiskä kertoi, ettei halua ottaa sitä riskiä, että tulee kolmas päivä peräkkäin alle kolmosen tasoista ruokaa. Pelataan varman päälle. 

No, jos ei osaa puhua, niin yllä kerrotun selittäminen ilman sanoja on aika kova juttu. Vaatii sinnikkyyttä ja puolisoiden toistensa tuntemista. Nii-in, pysykää vaan naimisissa, vaikkei se aina niin herkkua oliskaan. Tiukan paikan tullen on iso hyöty, jos on aamukahvipöydässä yli 20 vuotta katsellut saman puolison naamaa. Joka tapauksessa arvostin Äiskän mielipidettä ja menimme Rossoon.

Lasten pizzat ja appiukon lihapullat olivat ihan hyviä. Äiskän pizzasta puuttui äiskän mielestä jotakin. Minun loheni oli vanhaa ja liian kuivaksi paistettua. Valitimme ja tarjoilija ystävällisesti tarjosi hyvitykseksi kahvit. Sattuuhan sitä.

Suklaakiisseli mikrossa

Olen huomannut, että aika paljon haetaan myös minun blogista reseptiä suklaakiisselin valmistamiseksi mikrossa. Niinpä sitten päätin tänään keskittyä reseptin kehitykseen. En kyllä täysin ymmärrä, miksi se pitää saada mikrossa tehtyä. Molemmat konstit kokeilin ja ihan hyväähän noista tuli. Jos muutat määriä, en mene tuloksesta takuuseen, mutta kahdella desillä toimii. Muut ruuat siirtyvät aiemmin kerrottua listaa päivän myöhemmäksi.

Tapa 1

Mittaa astiaan kaksi desilitraa maitoa. Lisää maun mukaan kaakaojuomajauhetta, esim. O'boy, kaksi teelusikallista sokeria ja kaksi kukkurallista teelusikallista perunajauhoja. Kuumenna mikrossa täydellä teholla kaksi minuuttia. Sekoita. Kuumenna vielä mikrossa puolitoista minuuttia. Sekoita hyvin. Ripottele pinnalle sokeria, niin ei tule sellaista kalvoa. Anna jäähtyä.


Tapa 2

Mittaa astiaan puolitoista desiä maitoa. Kuumenna mikrossa kaksi minuuttia. Lisää kaakaojauhetta, esim. VanHouten, kaksi teelusikallista, samoin kaksi teelusikallista sokeria. Kaada erilliseen kuppiin/lasiin puoli desiä kylmää maitoa, johon sotket kaksi teelusikallista perunajauhoja. Kaada seos maitokaakaon sekaan. Sekoita. Kuumenna mikrossa täydellä teholla kaksi minuuttia. Sekoita hyvin. Ripottele pinnalle sokeria, niin ei tule sellaista kalvoa. Anna jäähtyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.