maanantai 7. maaliskuuta 2011

Ugali ja inkiväärilihaa kookoskastikkeessa

Ansa oli äiskän hyvä kaveri silloin kun 24 vuotta sitten rakastuin äiskään. Mukava insinööriopiskelija. Yhteyttä pidettiin aikansa, mutta sitten tiet jotenkin vain elämäntilanteiden erilaisuudesta johtuen veivät erilleen. Ansa seurusteli Saken kanssa ja Sakke oli käynyt AFRIKASSA! Saken tuomista englanninkielisistä reseptikorteista kokattiin sitten tiikeriä jugurttikastikkeessa. Oli hyvää, vaikka tiikeri pitikin korvata naudanlihalla. Nyt sitten alkoi mieli taas tekemään jugurttitiikeriä. Mutta kun se ohje oli kadonnut jo vuosia sitten. Nykytekniikka on ihmeellistä! Facebook pelasti löytämällä Ansan. Ja reseptikin löytyi. Löytyi toki monta muutakin hyvää afrikkalaista reseptiä, joista tämän päiväinen on yksi. Lisää tulee pikkuhiljaa.

Ugali on afrikkalainen peruspuuro, joka tehdään maissista. Minun reseptini on hieman muunneltu, sillä siihen tulee myös mannasuurimoita. Maultaan mieto, joten lapsetkin tykkää. Ja inkivääriliha sattuu ugalin kanssa kuin nyrkki silmään. Käy myös riisin kaveriksi.

Ainekset

Ugali

2,5 dl mannasuurimoita
1,5 dl maissijauhoja (löytyy ihan City-marketin hyllystä, älä sotke maissitärkkelykseen)
1 l vettä
1,5 tl suolaa

Inkivääriliha kookoskastikkeessa

500 g naudanlihasuikaleita
2 tl inkivääriä (jauhetta)
 4 rkl öljyä
1 tl suolaa
1 tl mustapippurirouhetta
1,5 dl vettä
150 g pakastepinaattia
50 g voita
noin 1,5 dl kookosmaitoa (City-Marketista löytyy semmonen pieni 165 ml purkki)

Valmistus

Ugali

Lisää suola veteen ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää kiehuvaan veteen koko ajan hämmentäen ensiksi maissijauhot ja sitten mannasuurimot. Keitä pienellä tulella noin kymmenen minuuttia koko ajan hämmentäen. Lopputuloksena syntyy jäykkää puuromaista mössöä. Jos näin kävi, olet onnistunut! Eikä ollut vaikea.

                                           Valmiina ugali on tämmöstä liisterin oloista muussia.


Inkiväärilihaa kookoskastikkeessa

Laita lihat lautaselle. Ripottele inkiväärit päälle. Pyörittele lihoja lautasella kunnes inkivääri on kokonaisuudessaan tarttunut lihoihin. Kuumenna öljy pannulla. Paista lihoja kuumalla pannulla kunnes lihojen pinta on sulkeutunut. Lisää suola, pippuri ja vesi. Käännä virta pienelle ja laita kansi päälle. Hauduta pienellä tulella kunnes liha on mureaa (noin 50 minuuttia). Kaada neste omaan kulhoon ja lihat omaan. Laita sivuun. Sulata voi pannulla, lisää pinaatti ja sotke hyvin. Lisää lihat ja kookosmaito. Sotke. Lisää lihan paistosta jäänyttä nestettä siinä määrin, että saat kastiketta riittävästi. Keitä 3 - 4 minuuttia kokoon ja tarjoile ugalin kera.


Oli porukalla niin kova nälkä, ettei meinannut kameramies ehtiä kyytiin.


 Tarjoiluehdotus. Lautanen kuvausrekvisiittaa.

Tämän kuun ostoksiin mukaan lukien pesuaineet ja kuittinauhat yms. on kulunut tähän mennessä 140 euroa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.