sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Mango-broileripata ja kookosriisi

Joskus onni suosii. Niinkuin tänään minua. Olen monesti kironnut valmispakkauksia. Kuten viimeksi kaupassa käydessäni. Meitä on neljä eli kanan koipiakin tarvittaisiin neljä. Mutta kun ne pahalaiset ovat kolmen paketeissa, niin ei auta muu kuin ostaa kaksi ylimääräistä. Ja taas jää ruokaa yli. Mutta tänään onni suosi appi-ukon ja lankomiehen hahmossa. Molemmat tulivat kylään, ja juuri ruoka-aikaan. Koipia oli juuri sopivasti.

Mango-broilerin kaveriksi tein riisiä. Kaikki kookosriisin ohjeet olivat hirveän monimutkaisia. Kaapin perukoilta löytyi kookoshiutaleita. Ja Iskä yksinkertaisti ja onnistui! Broilerin resepti on kopsattu Kodin kuvalehden/Sanoma magazinesin julkaisemasta "Vihdoinkin viikonloppu" -kirjasesta. Tässä tosin vähän viritettynä.


Mango-broileripata

Ainekset

Öljyä
6 broilerin koipea
2 sipulia
2 tl hienonnettua inkivääriä
2 tl currya
2 dl mango-appelsiinimehua
2 rkl sitruunamehua
1 kanaliemikuutio sekoitettuna desilitraan kiehuvaa vettä
2 tl fariinisokeria
1 vihreä chili
1 tl suolaa
2 mangoa
tuoretta korianteria

Ota iso paistokasari. Ruskista koivet kevyesti öljyssä. Lisää kasariin silputtu sipuli, inkivääri ja curry. Kääntele pari minuuttia. Lisää hedelmämehu ja mausteet sekä kanliemi. Pilko mango kuutioiksi.

Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin tunti. Kun paistoaikaa on jäljellä noin 20 minuuttia, lisää pinnalle mangokuutiot. Tarjoa kookosriisin kera.


Ja ruokajuomaksi käy sen mango-appelsiinimehun purkin jämät.

Kookosriisi

3 dl jasmiiniriisiä
1 dl kookoshiutaleita
1 l vettä

Lisää riisit ja kookoshiutaleet kiehuvaan veteen. Keitä kunnes kaikki vesi on imeytynyt riisiin eli noin 10 - 15 minuuttia. Eikä tarvitse mitään kookosmaitoja. Oikein oli hyvää näinkin.

Ja jälkiruuaksi Mari halusi tehdä kahvi-suklaamoussea. Resepti suoraan Hesarin reseptisivuilta. Kiitos Hesarin väelle.

Kahvi-suklaamousse

Ainekset

1/2 dl vahvaa kahvia
100 g tummaa suklaata
1 kananmunan keltuainen
2 rkl sokeria
2 dl kuohukermaa

Pilko suklaa kulhoon. Lisää kuuma kahvi ja sekoita tasaiseksi. Tarpeen vaatiessa käytä mikrossa, että suklaa sulaa.

Sekoita keltuainen voimakkaasti vatkaten hieman jäähtyneeseen suklaa-kahviseokseen.

Vaahdota kerma ja sokeri ja yhdistä suklaaseen. Jaa mousse tarjoilukulhoihin. Pidä viileässä pari tuntia ennen tarjoilua.


(Minun pitäisi varmaan mennä jonnekin bloggaajan valokuvauskurssille!)


Äiskä asteikolla kana oli luokkaa 2, samoin mousse. Yleisessä äänestyksessä ateriakokonaisuus todettiin maittavaksi äänin 6 - 0.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.