torstai 17. maaliskuuta 2011

Ananasbroileria

Äiskän henkilökohtainen avustaja soitti eilen. Lentää kuulemma eiliset sapuskat kahdesta päästä. Ei kuulemma Iskän vika, eikä Iskän sapuskojen. Avustaja nimittäin tekee päivällä itse omat ja Äiskän sapuskat. Joka tapauksessa sairaslomaahan tuo tietää. Olin siis tämän päivää kotona. Aikaa jäi näin ollen myös suunnittelulle.

Tuli suunniteltua perheemme tässä kuussa syömien aterioiden kokonaismäärä. Perheeseemmehän kuuluu omaa väkeä kaksi aikuista ja 16-vuotias poika ja 18-vuotias tytär. Lisäksi päivällä paikalla touhuaa Äiskän henkilökohtainen avustaja, joka myös syö meillä. Eli aterioita syntyy aikamoinen määrä.

  • Äiskän ja avustajan lounaat       46 kpl
  • perheen yhteiset arki-päivälliset 92 kpl
  • viikonloppuna vain lounas          16 kpl
  • ja Iskä syö töissä eilisen tähteitä 23 kpl
  • yhteensä                                  177 ateriaa maaliskuussa.
Kun olen koko tämän kuun pitänyt kirjaa talousmenoista, niin sitten kuun lopussa katsotaan, paljonko aterialle tuli hintaa. Tänään kävin taas ostamassa ensi viikolle tavaraa satasella joten kuukauden talousmenot tähän mennessä 400 euroa.

Ja päivän resepti on kopsittu pari vuotta sitten finfood.fi sivustolta. Kehittäjä on sivuston mukaan vuoden 2004 kotikokkaaja Niko Honkanen. No olen minä sitä vähän virittänyt.
Ananas-chilibroileri
Ainekset, riittää viiteen annokseen

400 g broilerisuikaleita
1 pikkupurkki ananaspaloja liemineen
2 dl kahvikermaa
ploraus vettä
125 g sulatejuustoa 
2 tl chilitahnaa
1/2 tl suolaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria
1/2 tl inkiväärijauhetta
2 tl paprikajauhetta

Ruskista broileripalat pannulla, rasvaa ei tarvitse. Lisää muut mausteet paitsi chilitahna ja sekoita. Vähennä lämpöä ja lisää kerma. Huuhtele kermapurkki vedellä ja kaada huuhdevesi pannulle. Lisää myös ananaspalat mehuineen ja mausta chilitahnalla. Sekoita hyvin. Suurusta sulatejuustolla eli heitä juustot pannulle ja sekoita niin pitkään, että juusto on sulanut ja levinnyt tasaisesti. Hauduta hetki. Viiden hengen annokseen keitä kaveriksi 5 desilitraa makaronia. Äänin 4 - 0 hyväksi havaittu. Äiskän asteikolla 3.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.