lauantai 19. maaliskuuta 2011

Kaslerlihaa ja perunoita

Olen nyt harrastanut ruuanlaittoa pari vuotta, kuten jo Miksi kokkaan -kirjoituksessani kerroinkin. Paneutuminen asiaan on saanut ihmeellisiä asioita aikaan. Kuten nyt noiden valmiiksi marinoitujen juttujen vierastamisen. Äiskä vältteli niitä ennen sairastumistaan, joten siemen oli jo siinä mielessä minuunkin kylvetty. Mutta esimerkiksi kaupan valmiiksi marinoidut kaslerlihat, mahottoman hyvän makusiahan ne ovat. Ei voi kieltää. Mutta jotain vilunkia siinä pitää olla, jos liha mihin on laitettu mausteet ja muut marinadiliemet, on monta euroa kilolle halvempaa kuin pelkkä liha. Siellä on silloin pakko olla jotakin lihaa halvempaa painoa lisäämässä - ja aika reilusti. Niinpä tänään sitten kokeilin Finfoodin keittokirjasta joskus löytämääni reseptiä. Resepti on ihan suora kopio ja olisin laittanut myös suoran linkin, mutta on näköjään poistunut sivuilta. Finfood yleensäkin on hyvä hätäapu silloin, kun ei itse keksi mitään.

Ainekset, 4 annosta

4 keskikokoista, mielellään hapahkoa, omenaa
3 sipulia
4 tuumaa paksua kaslerleikettä
suolaa
mustapippuria
yrttimausteseosta, kuten minä käytin, tai persiljaa, sitruunamelissaa tai muuta yrttiä kuten ohje sanoo

Lorauta öljyä pannulle ja kuumenna. Kuullota kuorittuja ja pieniksi silputtuja sipuleita ja omenoita pannulla pienehköllä teholla. Jos omenat ovat happamia, ne soseutuvat kastikkeeksi. Voit avittaa soseutumista lisäämällä vähän (pari desiä) vettä sekaan. 

Samalla kun sipulit ja omenat hautuvat pannulla, ota toinen pannu. Laita pannu kuumenemaan ilman rasvaa. Lirauta vähän vettä pannulle. Kun vesi alkaa kiehua, kaada se pois ja yritä säätää lämpötila sille kohtaa. Laita lihat ilman rasvaa pannulle ja kuumentele niitä noin kahdeksan minuuttia puoleltaan. Tässä vaiheessa voit lisätä mausteeksi suolaa, mustapippuria ja yrttimaustetta molemmille puolille. Samat mausteet voit heittää omena-sipuliseoksenkin joukkoon. Kun olet paistanut lihat mieleisen kypsäksi, käännä levyn tehot suuremmalla ja ruskista pari kolme minuuttia puoleltaan. Tulee nätimmän näköinen.

Jos tuntuu, että peruna-sipuliseos ei riitä kaveriksi, keitä perunoita. Perunoiden kastikkeeksi tarjosin ihan rypsiöljyä, johon oli lisätty yrttimausteseosta ja suolaa.

Ja koko helkkarin päivä laukattiin etsimässä Äiskän kanssa kaupungilla L'Orealin pallopäistä ripsiväriä. On apraksiasta kärsivälle helpompi käyttää kuin perinteinen. Ei löytynyt ja ruokailu venyi niin myöhään, että nälissään ei muistettu ottaa kuvaa. Kuitenkin äänin 4 - 1 todettiin hyväksi. Äiskän asteikolla tosin meni neloseen. Ja kauppareissulla tuli täydennettyä leipäpuolta ja vähän muuta kymmenen euron arvoisesti eli kuukauden talousmenot tähän mennessä 430 euroa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.