perjantai 25. maaliskuuta 2011

Äijäluokan vegeruokaa

Aina ei kaikki mene niin kuin on suunniteltu. Niin kuin nyt tämä mennyt viikko. Koko ajan on tullut muutosta muutoksen perään. Ja tässä suhteessa nämä valmiiksi tehdyt viikon ruokalistat ovat huonoja. Minäkin olin tehnyt tälle päivää päättyvän listan, mutta kaikkien ennakoimattomien touhujen seurauksena tälle päivää suunniteltua lasagnea syödään vasta sunnuntaina. Eihän siinä sinänsä mitään, suunnitelmaa voi aina siirtää päivällä eteenpäin tarpeen vaatiessa. Ongelmaksi tulee vain raaka-aineiden säilyvyys. Esimerkiksi eiliselle suunniteltuun broileripastaan tarvittavan kermapurkin parasta ennen päiväys on jo tänään. Se kun tuli ostettua jo viime perjantaina. No mennessä oppii. Tämä kaikki vain vahvistaa tekemäni taktiikkamuutoksen oikeellisuutta: kahdesti viikossa kaupassa on parempi kuin kerran viikossa.

Kaikesta huolimatta tänään tehtiin kikhernewokkia. Äijäluokkaan sen vievät kikherneet - ovat nimittäin sen verran tuhtia kamaa, että tulee miehinen mieskin kylläiseksi.

Ainekset, sopiva satsi neljälle

1 purjo
1 munakoiso, keskikokoinen
loraus öljyä
1 rkl fariinisokeria
1/2 rkl currya
1 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
4 - 5 tomaattia
800 g kikherneitä
2 dl bulgarian jugurttia

Pilko purjo, munakoiso ja tomaatit palasiksi. Huuhdo ja valuta kikherneet. Kuumenna öljy isolla pannulla. Kuullota purjo ja munakoiso. Lisää fariinisokeri, curry, suola ja mustapippuri. Lisää pannulle tomaatit ja kikherneet. Kuumenna koko ajan käännellen seosta kunnes kuumenee kauttaaltaan. Tarjoile. Lautasella annoksen päälle kunnon tömpsäys jugurttia pyöristää makua.Äiskän asteikolla 3.

Ja tämän kuun ruokamenot tällä hetkellä 525 euroa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.