torstai 24. maaliskuuta 2011

Bratwurstikeitto

Joskus tuntuu ihan siltä, että meille kaikille Suomen miehille tekisi ihan hyvää välillä pyörittää näitä naisten hommia. Siivous, pyykkikaruselli, ruuanlaitto ja lasten kasvattaminen. Kyllä minäkin aina sanoin, että Äiskä tekee arvokasta työtä leipätyönsä lisäksi kotona, mutta kyllä rehellisesti täytyy sanoa, että koskaan en tajunnut tätä rulettia oikeasti. Nyt vasta osaan oikeasti arvostaa. Toisaalta on sanottava, että omakotitalossa tekisi joskus puolen vuoden vaihto ihan hyvää naisväellekin. Usein vain tahtoo olla niin, että mies tekee ns. paskahommat ja loput jaetaan puoliksi. Se on sitä tasa-arvoa!

No, nyt meinaa karata aiheesta! Tänään tehtiin bratwurstikeittoa. Ja taas Lidlin makkaroista - niissä kun on lihapitoisuus ja hinta kohdallaan. Ensi viikolla sitten kyllä on tarkoitus testata ihan Citymarketista ostettua Kotiteollisuus-grillimakkaraa. Sitä Hynysen a-luokan makkaraa b-luokan jätkiltä.

Bratwurstikeiton ainekset, kuudelle

350 g bratwurstia
4 perunaa
1 punainen paprika
1 sipuli
loraus öljyä
1 l vettä
1 kasvisliemikuutio
1 pss keittojuureksia
teelusikan kärjellin mustapippurirouhetta
ruilautus tomaattiketsuppia

Kuori ja silppua palasiksi perunat ja sipulit. Leikkaa paprika pieniksi palasiksi, kunhan ensin olet poistanut siemenet. Pilko myös makkara. Lorauta kattilan pohjalle öljyä. Kuullota vähän aikaa kasviksia öljyssä ja lisää sitten makkarapalat ja vesi. Samoin kasvisliemikuutio ja mustapippuri.

Keitä kunnes perunat alkavat olla lähes kypsiä. Lisää keittojuurekset. Keitä vielä jokunen minuutti. Lopuksi lorauta vähän ketsuppia, niin tulee komiamman näkönen.Makkaran voi varmasti käyttää myös muita makkaroita kokonaisuuden suuremmin kärsimättä.

Ja kaupassa piti taas pistäytyä. Ruokamenot tässsä kuussa yhteensä 515 euroa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.