Tänään sitten taas palattiin normaaliin päiväjärjestykseen. Listalla oli rakuunabroileria. Aikaa yllin kyllin. Siis leppoisaa ruuanlaittoa ja ruokailua. Ulkonakin oli ensimmäinen tosi keväinen päivä. Voisiko siis päivän päättää paremmin. No ehkä voisi, mutta tämäkin oli aika mukava iltaan siirtyminen.
Ainekset
450 g marinoimattomia broilerisuikaleita
öljyä
n. 200 g:n purkki herkkusieniä
pieni purjo
1 iso sellerin varsi
1 rkl vehnäjauhoja
1,5 dl vettä
2 dl kuohukermaa
1 tl kuivattua rakuunaa
1 tl suolaa
lisää öljyä
500 g perunasipulisekoitusta
1 tl suolaa
mustapippurirouhetta
Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Ruskista broilerisuikaleet pannulla öljyssä. Silppua purjo ja selleri joukkoon. Kuullota vähän. Lisää vehnäjauho. Sotke. Lisää vesi. Kuumenna kunnes vähän sakenee. Kaada kerma joukkoon, mausta rakuunalla. Hauduta kannen alla noin viisi minuuttia. Sillä aikaa kun seos hautuu, kuumenna pannulla tai kattilassa pienessä määrässä öljyä perunasipuliseos. Voitele uunivuoka. Kumoa pohjalle broilerisekoitus ja pinnalle perunasipuliseos. Paista uunissa noin 25 minuuttia.
Kaveriksi ei tarvitse muuta kuin hyvää leipää, ellet sitten halua laittaa jotakin salaattia.
Noin viisikymppisenä sain yht'äkkiä hoitaakseni perheen koko ruokahuollon. Puolessa vuodessa tuli tympääntyminen jokapäiväiseen ruuanlaittoon. Ratkaisuksi löytyi pakon kääntäminen hauskaksi. Alkoi ruuanlaiton harrastaminen. Blogi kertoo seikkailuistani keittiön kummallisuuksien parissa ja jokapäiväisestä ruuanlaitostani kaikkine omituisuuksineen. Ohjeita olen yrittänyt tähtäillä neljälle. Joskus se onnistuu, useimmiten tulee tehtyä liikaa. Yhteydenotot: cooking.snowman(at)gmail.com
keskiviikko 2. maaliskuuta 2011
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.