perjantai 18. helmikuuta 2011

Yksinkertainen kasvisvuoka

Joskus menevät suunnitelmat vahingoissa kohdalleen. Menneellä viikolla oli monena päivänä kaikenlaista ennakoimatonta hässäkkää, mikä söi aikaa illalta ja ruuan laitolta. Mutta vahingoissa aina niille päiville oli sattunut jotakin tosi nopeaa valmistettavaa. Tänään sitten oli taas vaihteeksi kaksi tuntia aikaa nyhrätä ruuanlaiton kanssa. No, minä vietin tunnin laatuaikaa rakkaan vaimoni kanssa ja sen jälkeen vajaassa tunnissa päivän ruuan. Menneellä viikolla kyllä on aikaa syönyt etenkin näiltä kirjottamistuokioilta tuo armoton pakkanen. Parhaana aamuna -34. On pitänyt muuttaa vuorokausirytmiä tuntia aikaisemmaksi, että on ehtinyt ennen töihin lähtöä lämmittää mökin. Ja tietysti illalla tuntia aiemmin vaaka-asentoon - juuri silloin kun mieli olisi palanut kirjoittelemaan. Ajan henki on kuitenkin puolellamme, vappuun on vain kaksi kuukautta. Mutta siihen kasvisvuokaan.

Ainekset

Perunamuussi

8 keskikokoista perunaa
1 tl suolaa
maitoa

Kasvisosa

noin 300 g kaalia
2 porkkanaa
2 sipulia
170 g herkkusieniä (semmonen Lidlin säilykepurkki)
öljyä
1 tl suolaa
1 tl viherpippuria
1 tl oreganoa
1 tl basilikaa
1 rkl fariinisokeria (oli muuten pirunmoinen homma ottaa auki unohtuneesta pussista - sokeri kivikovaa)
vähän mozarella (tai joku muu juusto) raastetta

Kuori perunat. Laita kiehumaan. Laita uuni lämpiämään 150 asteeseen. Syöksy kasvisten kimppuun.

Kuori ja viipaloi porkkanat ohuiksi suikaleiksi. Samoin sipulit. Suikaloi kaali. Laita pannulle pari rkl öljyä = pikkuloraus. Paista koko ajan käännellen kasviksia niin kauan, että ne alkavat pehmetä. Valuta vesi herkkusienistä. Lisää sienet pannulle. Kääntele. Lisää mausteet. Kääntele.

Tässä vaiheessa perunat alkavat olla pehmeitä. Tee perunamuussi. Ota voideltu uunivuoka. Laita perunamuussi vuuan pohjalle. Tasottele vähän. Sen jälkeen kaada pannulta vihannekset vuokaan. Taputtele taas vähän lusikalla, niin näyttää nätimmältä. Lopuksi ripottele semmonen kahden pingispallon kokonen köntti juustoraastetta pinnalle. Paista uunissa 150 asteessa 30 - 35 minuuttia.


Meidän neljän hengen raati luokitteli ruuan hyväksi äänin 3-1.

Huomenna sitten taas tuumaillaan uusi lista viikoksi eteenpäin.

Kasvisvuuan pohjalla on finfood.fi -sivustolta löytynyt puutarhurin kasvisvuoka, jota on ruuvattu paremmin meidän perheelle sopivaksi.

2 kommenttia:

  1. Olen jostain lukenut, että kivettyneen fariinisokerin saa pehmeämmäksi pitämällä sitä hetken mikrossa. Tämän tyyppisiä aineksiahan käytetään harvoin ja vähän kerrallaan, joten kivettyväthän ne...

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä. Ja kait siihen auttaisi jonkinlaisen ilmatiiviin säilytysastian käyttökin. Minä nyt säilytän fariinit pussissa ja pussin suu auki. Ihme olisi, jos ei kuivaisi.

    VastaaPoista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.