keskiviikko 16. helmikuuta 2011

Coca Cola -kiisseliä ja jäätelöä

Töistä tullessani kävin ostamassa mandariinilohkoja ja cokista. On muuten ihmeellinen juttu. 1/3 litran ja puolen litran pulloja löytyi Prismasta yksittäin. Mutta jos halusi ostaa aitoa Coca Colaa isommassa pullossa, niin oli pakko ostaa vähintää kaksi vähintään puolentoista litran pulloa! Ei ollut yksittäin myynnissä. No, nyt meillä sitten on kolaa.

Ruokalistallahan meillä oli tänään pelmenejä, joista kerroin jo jokunen aika sitten. Eli varsinaisesta pääruuasta on vain sen verran sanottavaa, että lapset äänestivät kotona tehdyt paremman makuisiksi kuin venäläiset "Sibirskaja"-pelmeenit. Iskä on iloinen.

Mutta jälkiruoka sai alkunsa työpaikan kahvitunnin huulenheitosta. Coca cola -kiisseli kuulosti ajatuksena niin mielenkiintoiselta, että sitä oli ihan pakko kokeilla.

Ainekset

1,5 l kokista
5 rkl perunajauhoja
1/2 tl suolaa
1/2 dl sokeria
noin 300 g:n purkki mandariinilohkoja sokeriliemessä

Kaada kattilaan litra kokista ja kumoa mandariinilohkot liemineen sekaan. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää sokeri ja suola (suola toimiin maun vahventajana). Kuumenna uudelleen kiehuvaksi. Ota kuppiin noin 1 - 1,5 dl kylmää kokista ja sotke siihen perunajauhot. Kaada kattilaan. Kuumenna vielä sen aikaa, että kiisseli kirkastuu.En tiedä minkä makuista on kylmänä, mutta kuumana vaniljajäätelön kera on todella hyvää! Iskä suosittelee.

JK. On muuten kylmänäkin hyvää - ihan ilman jäätelöäkin.

----------------------------------------------------------------------------------------
Minut on yllättänyt blogini saama huomio Suomen rajojen ulkopuolella. Koska tekstit ovat suomen kielellä, on teidän lukijoiden pitänyt ymmärtää suomea. Siltä varalta, että joku resepti kiinostaisi myös suomea osaamattomia, olen alkanut pikkuhiljaa kertoa Suomessa syötävästä ruuasta pitching-englannillani  osoitteessa http://cookingsnowman.blogspot.com/.

2 kommenttia:

  1. Tuo kokis kiisseli kuulostaa niin hullulta, että on kertakaikkiaan pakko kokeilla :) (ensin on vaan ostettava aineksia, kirjoitan ne nyt jo listalle, muuten jotain tärkeetä kuten kokis unohtuu)

    VastaaPoista
  2. Itse asiassa se on saanut alkunsa äijien kahvitunnin huulenheitosta. Kokeile myös siideripäärynöissä mainittua siideristä keitettyä kiisseliä. Oli ihan älyttömän hyvää. Toki melko makeaa, vaikkei sokeria ollut lisätty yhtään. Hyvää myös kuumana jäätelön kera, kuten useimmat kiisselit.

    VastaaPoista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.