Vihdoinkin viikonloppu. Aika levon ja leikin. Meikäläisen kohdalla tosin painottu enempi tuonne levon puolelle. Kuten monasti on tullut todettua, ruuanlaitossa se tarkoittaa mahdollisimman helppotekoisia ruokia. Tänään sitten syötiin uunimakkaraa ja eilisen kasvisvuuan tähteitä.
Ei muuta kuin lenkistä kuoret pois, poikkisuuntaisia viiltoja puoleen väliin makkaran paksuudesta, puolenkymmentä per puolikas. Viiltoihin juustopalat ja juustopalojen väliin tomaatti lohkot. 20 minuuttia 225 asteessa ja syömään. Vaikka perunamuussin kera.
Stromsössä nää on paljon nätimpiä :)
Iltapäiväkahvilla nautimme vaniljajäätelöstä pippuriananas-kastikkeen kera. Ohje poikkeuksellisesti kolmelle. Ja äänestettiin murskaluvuin 3-0 kielen mukanaan vieväksi.
Ainekset
Pikkupurkki ananaspaloja omassa liemessään
1 dl sokeria
2 rkl rouhittua mustapippuria
50 g voita
vaniljatanko
Paahda sokeri pienessä kattilassa kauniin ruskeaksi. Lisää ananaspalat ilman nestettä. Lisää samalla mustapippuri ja kolmeen osaan leikattu vaniljatanko. Hämmentele niin kauan, että ananaskuutiot karamellisoituvat eli koko mössö alkaa muuttumaan sakeahkoksi. Lisää lopuksi voi ja sekoita. Tarjoile vaniljakermajäätelön kastikkeena. Kun passailet sopivasti, niin joka annokseen tulee pätkä vaniljatankoa ikään kuin koristeeksi. Valmistusaika 10 - 15 minuuttia. Ohje on kopsattu Hesarin kuukausiliitteestä.
Tuumailtua tuli tulevan viikon ruokalista
Sunnuntai Tillilihaa ja perunoita
Maanantai Riisiä ja tonnikalakastiketta
Tiistai Sipatti ja perunoita
Keskiviikko Pyttipannu (ajatuksena hyödyntää tiistailta tähteeksi jääviä perunoita)
Torstai Katkarapuwokki
Perjantai Riistakäristys ja perunamuussia
Lauantai Lapset kokkaa, Iskä Harmonyn 50 v. juhlissa
Vaniljajauhe jota saa ainakin K-Supermarketeista ja Citymarketeista on muuten loistava vaniljatangon korvaaja. Ei tartte askarrella kun heittää hippusen lusikankärjellä. Ei siis vaniljasokeri vaan puhdas bourbonvanilja.
VastaaPoistaOn sitä minullakin kaapissa. Oikea tanko antaa kuitenkin enemmän näköä! Maku on varmasti molemmilla yhtä hyvä.
VastaaPoista