tiistai 1. helmikuuta 2011

Nuudeliwokki

Lapset aina pyytävät nuudeleita. Vanhin poika tosin piti pitkän tauon syötyään ensimmäisenä opiskelusyksynä lähes kaksi kuukautta pääasiassa nuudeleita. Nykyään kyllä taas kokkailee omassa keittiössään lapsuutensa herkkua - tosin vähän monimutkaisempana versiona. Minä kyllästyin parin kokeilun jälkeen kaupan valmispaketteihin. Tänään valmistin nuudeliwokkia, jota meillä useimmiten saa nykyisin, jos tilaa nuudeleita.

Ainekset

100 g riisinuudeleita
reilu ruiskautus sitruunamehua (esim. Sicilica)
250 g pakasteherneitä
1/2 tl cayennepippuria
3 suurehkoa salottisipulia
loraus (n.3 rkl) öljyä
2 rkl kasvisfondia
1 rkl fariinisokeria
1/2 dl pähkinärouhetta

Kypsennä nuudelit paketin ohjeen mukaan. Kannattaa vähän pätkiä ennen keittoa, niin on helpompi käsitellä niin valmistusvaiheessa kuin syödessäkin. Pätkiminen on kyllä aika siivotonta hommaa: pätkiä lentelee ympäri keittiötä.

Kuumenna öljy pannulla. Lisää jäiset herneet ja kuoritut, palasiksi silputut salottisipulit. Kääntele herneitä ja sipuleita pannulla, jotta kypsyvät tasaisesti. Ruilauta sitruunamehua sekaan. Lisää cayennepippuri. Cayennen määrää kannattaa säädellä oman maun mukaiseksi, mutta tästä on hyvä aloittaa. Valuta nuudelit ja kun sipulit alkavat olla kuullottuneet, lisää nuudelit sekaan. Jatka paistamista hetki. Mausta fariinisokerilla ja kasvisfondilla. Ripottele päälle pähkinärouhe.

Aika mitäänsanomattoman näköinen ruoka, mutta näinhän se usein on, että ulkonäkö pettää. Hellalla näkyvät ne aiemmin mainitut nuudelin pätkät.


Nuudeliwokki on aivan mainio kasvisruoka sellaisenaan makean chilikastikkeen tai soijakastikkeen kera. Toki ruokaisampi tulee, jos viitsit paistaa esimerkiksi broilerisuikaleita kaveriksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.