torstai 24. helmikuuta 2011

Katkarapurisotto

Jokuhan tässä nyt meni pieleen. Listalla luki, että katkarapuwokkia. Ja katkarapuwokkina tämä ruoka on meidän perheessä kulkenut. Kun sitten rupesin tekemään, huomasin ruuan olevan paremminkin risottoa. Olkoon sitten risottoa jatkossa. Alunperin tämä on Kodin kuvalehdestä kopioitu Rapusalaatti-resepti. Ensimmäistä kertaa tehdessäni huomasin, että minkä ihmeen takia pitäisi hyvää ruokaa ruveta jäähdyttelemään ja sitten kylmänä syömään. Vahingossa oli syntynyt uusi ruoka! Ja paljon parempaa lämpimänä kuin kylmänä.

Ainekset

3 dl risottoriisiä
7 dl vettä
400 g katkarapuja
loraus oliiviöljyä
2 - 3 porkkanaa
pieni purjo
200 g pakasteherneitä
suolaa
paahdettua seesamiöljyä

Kuullota riisi oliiviöljyssä. Lisää vesi ja anna kiehua pienellä tulella kypsäksi. Hämmentele välillä, että tulee sellainen vähän kermaisen oloinen siitä riisistä.

Kuori porkkanat ja suikaloi ne kuorimaveitsellä suikaleiksi. Silppua purjo. Kuullota porkkanoita ja purjoa öljyssä. Kun purjot alkavat olla pehmeähköjä, lisää katkaravut. Lisää mausteeksi suolaa ja seesamiöljyä. Kuumenna ja kääntele vielä sen aikaa, että katkaravut sulavat ja kuumuvat. Jos kasvisten kuullotukseen käyttää oliiviöljyn sijasta puoli desiä seesamiöljyä, ruokaan tulee vahvahko pähkinän maku, josta meidän mukulat eivät tykkää. Makunsa kullakin. Kun riisit ovat kypsyneet, lisää riisien sekaan kasvis-katkarapupaistos. Katkaravuista vapautuu melko paljon nestettä. Lämmitä vielä seosta sen aikaa, että ylimääräinen neste katoaa pannun pohjalta. Pöytämausteeksi käy makea chilikastike tai soija. Meillä menee alas kyllä ihan ilman mitään pöytämausteita.

Jos ei tykkää herneistä, kannattaa kokeilla Keittokulman sitruunaista katkarapurisottoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.