torstai 10. helmikuuta 2011

Pestomunakoisovuoka

Ruokalistaan tuli muutos. Tytär 17 v. flunssasta parantumassa. Pyysi, että iskä kiltti, voitasko niitä herkullisia shsavermoja tehdä vasta huomenna. Tänään ei vielä kärsi niellä. Tuntuu aina niin hyvältä, kun joku mainitsee aidosti sörsseleitäni hyviksi. No minähän olen tänään ollut sulaa vahaa ja lista muuttui. Tänään tehdään pestomunakoisovuokaa ja shsavermat siirrettiin huomiselle. Pahoittelen muutoksia aikataulussamme (en ole vr:llä töissä, eli meillä ei olla totuttu).

Ainekset:

1 sipuli
400 g jauhelihaa
1 tl basilikaa
suolaa
mustapippuria
150 g pakastepinaattia
1 munakoiso
1 - 2 dl pestoa (ohje sanoo 1 dl, mutta minä laitan aina koko pienen purkillisen katsomatta desejä)
2 dl kermaa (kuohukermalla tulee parasta, 4% ruokakermalla kait terveellistä)
mustia oliiveja
juustoraastetta
vähän öljyä paistinpannua ja uunivuokaa varten

Valmistus:

Silppua sipuli, kuullota pannulla. Lisää jauheliha, ruskista. Lisää basilika, suola ja mustapippuri sekä pinaatit. Pyörittele pannulla niin kauan, että pinaatit sulavat.



Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. 

Leikkaa munakoiso ohkaisiksi suikaleiksi. Lado puolet munakoisoista voidellun vuuan pohjalle.






Kippaa sörsseli pannulta päälle. Levitä tasaiseksi. Lisää loput munakoisoviipaleet.




Sotke kerma ja pesto hyvin keskenään. Kaada vuokaan. Paista 200 asteisessa uunissa puoli tuntia.




Ripottele pinnalle sopimaksi katsomasi määrä juustoraastetta. Meillä tykkäävät mozarellasta. Juustoa ei kannata kuitenkaan laittaa liikaa. Karkoittaa ajatuksen pestosta ja munakoisoista. Lisää vielä jokunen musta oliivi pinnalle ikäänkuin koristeeksi. Laita vielä kymmeneksi minuutiksi uuniin.



Ja vaaleaa leipää tai patonkia kaveriksi.

Resepti on kopsattu joskus Kotilieden sivuilta. Lehteen reseptin oli lähettänyt Tea Aho Oulusta. Kiitos Tealle.

Minut on yllättänyt blogini saama huomio Suomen rajojen ulkopuolella. Koska tekstit ovat suomen kielellä, on teidän lukijoiden pitänyt ymmärtää suomea. Siltä varalta, että joku resepti kiinostaisi myös suomea osaamattomia, olen alkanut pikkuhiljaa kertoa Suomessa syötävästä ruuasta pitching-englannillani  osoitteessa http://cookingsnowman.blogspot.com/. En pahastu, jos jaatte osoitetta naapustoonne siellä maailmalla ja korjaatte kommenteissa karkeimpia kielivirheitä.

2 kommenttia:

  1. Toi muistuttaa moussakaa, jota meillä tehdään usein ja mausteet tulevat aina ulkomaitten matkoilta...vaan meidän lapset ottavar auberginit/munakoisot sautasen sivuun ja äiti saa syödä ne kun se niistä niin tykkää mutta jauheliha ja valkokastike (béshamel kastike)menevät kaupaksi...
    Nuo sun venäläiset ruokalajit kiinnostaa kovasti....me kun mieheni kanssa ollaan sellaseita kulinaristeja eli hyvää ruokaa ja viiniä. Siitä tulikin mieleen että porkkana raastetta ja valkosipulia majoneesi/kermaviili sekoituksessa....ja mitäs viel KERRO?

    VastaaPoista
  2. Meillä lapset pitävät munakoisoa liiaksi sienten oloisena. Ei ole suurinta herkkua.

    Venäläisiä ruokia tulee lisää: ostin viime viikolla Venäjältä neljä uutta keittokirjaa. Aina vain ei muista laittaa tunnisteisiin sitä venäläistä keittiötä.

    Mihin viinejä oikein tarvitsee, kun on keksitty Liefmanin oluet ja erityisesti Liefmans cuve brut? http://www.liefmans.be/

    VastaaPoista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.