torstai 3. helmikuuta 2011

Curryperunoita ja bratwurstia

Tänään kokkasin perunacurrya ja bratwurstia. On muuten ruoka, josta meillä tykkää kaikki. Etenkin jos laittaa makkarat perunoiden sekaan valmiiksi. Aikaa valmistamiseen meni jotakuinkin 45 minuuttia.

Ainekset

8 perunaa
loraus öljyä
2 rkl mietoa currytahnaa
2 pingispallon kokoista kokkaretta fariinisokeria (jämähtää aina pussissa => ihan turha yrittä irrottaa kahta ruokalusikallista)
1 tl suolaa
purkki (400 g) kookosmaitoa
bratwursteja tai jotain muuta hyvää makkaraa (uunilenkki ei ole hyvää makkaraa)

Kuori perunat ja pilko pieniksi suikaleiksi. Kuumenna kattilassa öljy ja currytahna. Sotke hyvin. Lisää fariinisokeri ja suola. Kippaa perunanpalaset joukkoon ja sotke hyvin. Kaada kookosmaito päälle - kaiva sieltä purkin seinämiltä myös se kiinteämpi osa kookosmaitoa mukaan. Kiehauta. Vahdi alussa ettei pala pohjaan. Keitä pienellä lämmöllä noin 20 minuuttia eli kunnes perunat ovat pehmeitä. Keittämisen loppuvaiheessa pilko makkara palasiksi, ja ruskista kevyesti pannulla. Kun perunat ovat pehmeitä, lisää makkarapalat sekaan. Sotke. Nosta pöytään. Syö. Njam, sano meidän lapset.Reseptin perusidea kopsattu joskus vuonna n+1 Kodin kuvalehdestä.

Seuraavan päivityksen yritän kirjoittaa maanantai-iltana. Viikonlopun vietän Helsingin moottoripyöränäyttelyssä ja sukulaisten luona. Hyvää viikonloppua kaikille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.