maanantai 21. helmikuuta 2011

4 minuutin pastakastike

Jännä homma tämä ruuan laitto. En minä oikeasti osaa kokata. Kaikki pitää katsoa kirjoista. Olen aina kadehtinut näitä telkkarin kokkiohjelmien tyyppejä, mitkä loihtivat hatusta kaikenlaisia herkkuja kuin taikuri kaniineja. Mutta nyt, kahden vuoden harrastamisen ja paneutumisen jälkeen alkaa tuntua siltä, että vaikka vieläkään ei kovin monimutkaisia ruokia osaa ulkomuistista tehdä, niin joku tekemisen taju alkaa tulla. Mieli alkaa tehdä kokeilla kaikenlaista ilman pelkoa totaalisesta epäonnistumisesta. Tämänpäiväinen pastakastike ei ole omia kokeiluja, vaan työkaverin poikien bravuuri. Pojat kokkaa aina sunnuntaisin.

Ainekset

4 dl:n purkki (jollakin yrtillä maustettua) tomaattimurskaa
2 pikkupurkkia tonnikalaa öljyssä tai vedessä, ihan sama

Kun kaveriksi keitettävät makaronit alkavat olla kypsiä, kumoa tomaattimurska pannulle. Kuumenna kiehuvaksi (n. 2 min.) ja lisää tonnikalat. Sotke mössöksi ja kuumenna kiehuvaksi. Aikaa on kulunut noin neljä minuuttia ja makaronitkin alkavat olla kypsiä. Makua voi säätää mieleisillä yrteillä ja pöydässä voi vielä lisätä makunautintoa ripauksella juustoraastetta. Suolaa ei välttämättä tarvitse ollenkaan, mutta toki voi lisätä, jos suu sitä vaatii.Ja kelpaa kaikille. Äänin 4-0 totesimme erinomaiseksi.

2 kommenttia:

 1. Meitä on niin monenlaisia - meitä kokkeja. :D

  Minä taas en yleensä seuraa reseptin ohjeita, tai jos seuraan, otan ideoita. En juuri koskaan noudata pilkulleen, vaan aina keksin jotain itse.

  Usein se johtuu siitäkin, ettei kotona ole aineksia ja sitten inspiroin niiden mukaan mitä on kotona, kun perusidea on löytynyt. Onnistuu yleensä aina.

  Tällä reseptillä valmistettu kastike kelpaisi hyvin pojalleni (36 v!), ja itsellenikin, yritän vain välttää pastoja ja riisiä, kun pitäisi saada painoa pois. Poikakin harrastaa muuten ruuanlaittoa.

  VastaaPoista
 2. Tuo blogin nimi Iskä kokkaa on siinä mielessä harhaan johtava, että en ole tuntenut koskaan osaavani kokata. Sen sijaan osaan laittaa ruokaa, kun on resepti edessä. Toki tuota tilanteen mukaista säveltämistä täytyy usein tehdä. Ja joskus kyllä sitten jostakin reseptistä syntyy joku kokeilemisen arvoinen idea, kuten esimerkiksi tuo coca-cola-kiisseli.

  VastaaPoista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.