lauantai 19. helmikuuta 2011

Uunimakkaraa, jäätelöä pippuriananaskastikkeessa ja tuumailua

Vihdoinkin viikonloppu. Aika levon ja leikin. Meikäläisen kohdalla tosin painottu enempi tuonne levon puolelle. Kuten monasti on tullut todettua, ruuanlaitossa se tarkoittaa mahdollisimman helppotekoisia ruokia. Tänään sitten syötiin uunimakkaraa ja eilisen kasvisvuuan tähteitä.



Ei muuta kuin lenkistä kuoret pois, poikkisuuntaisia viiltoja puoleen väliin makkaran paksuudesta,  puolenkymmentä per puolikas. Viiltoihin juustopalat ja juustopalojen väliin tomaatti lohkot. 20 minuuttia 225 asteessa ja syömään. Vaikka perunamuussin kera.


                                                   Stromsössä nää on paljon nätimpiä :)







Iltapäiväkahvilla nautimme vaniljajäätelöstä pippuriananas-kastikkeen kera. Ohje poikkeuksellisesti kolmelle. Ja äänestettiin murskaluvuin 3-0 kielen mukanaan vieväksi.






Ainekset

Pikkupurkki ananaspaloja omassa liemessään
1 dl sokeria
2 rkl rouhittua mustapippuria
50 g voita
vaniljatanko



 Paahda sokeri pienessä kattilassa kauniin ruskeaksi. Lisää ananaspalat ilman nestettä. Lisää samalla  mustapippuri ja kolmeen osaan leikattu vaniljatanko. Hämmentele niin kauan, että ananaskuutiot karamellisoituvat eli koko mössö alkaa muuttumaan sakeahkoksi. Lisää lopuksi voi ja sekoita. Tarjoile vaniljakermajäätelön kastikkeena. Kun passailet sopivasti, niin joka annokseen tulee pätkä vaniljatankoa ikään kuin koristeeksi. Valmistusaika 10 - 15 minuuttia. Ohje on kopsattu Hesarin kuukausiliitteestä.






Tuumailtua tuli tulevan viikon ruokalista

Sunnuntai                  Tillilihaa ja perunoita
Maanantai                 Riisiä ja tonnikalakastiketta
Tiistai                        Sipatti ja perunoita
Keskiviikko               Pyttipannu (ajatuksena hyödyntää tiistailta tähteeksi jääviä perunoita)
Torstai                       Katkarapuwokki
Perjantai                    Riistakäristys ja perunamuussia
Lauantai                    Lapset kokkaa, Iskä Harmonyn 50 v. juhlissa

2 kommenttia:

  1. Vaniljajauhe jota saa ainakin K-Supermarketeista ja Citymarketeista on muuten loistava vaniljatangon korvaaja. Ei tartte askarrella kun heittää hippusen lusikankärjellä. Ei siis vaniljasokeri vaan puhdas bourbonvanilja.

    VastaaPoista
  2. On sitä minullakin kaapissa. Oikea tanko antaa kuitenkin enemmän näköä! Maku on varmasti molemmilla yhtä hyvä.

    VastaaPoista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.