tiistai 14. kesäkuuta 2011

Wurst Fennican grillimakkara - makutesti

Kuten kerroin, oltiin viikonloppuna Vanhimmaisen valmistujaisissa. Itse asiassa asia ei ole ihan noin yksinkertainen. Äiskällä oli tämä veijari jo valmiina kun aloimme seurustella eli muutimme saman tien yhteen asumaan. Juhlat pidettiin Vanhimmaisen biologisen isän luona. Uskallan sanoa noin, sillä hän esitteli meidät vanhimmaisen kavereille: Moi, minä olen Vanhimmaisen biologinen isä ja tässä on oikea isä. Samalla läimäytti minua olkapäälle. Arvatkaa vaan, että tuntui hyvältä. On muuten muutenkin ihan hyvä tyyppi ja ollaan aina oltu ihan kuin sukulaisia. No, oikeastaan niinhän se onkin. Minä olen hänen poikansa isä tai hän on minun vanhimman poikani isä. Ihan kummin päin vain nyt haluaa asian ottaa.

Juhlia varten oli kuitenkin hankittu Wurst Fennican makkaroita. Eihän niitä siellä siiderissä niin ajatuksella tullut maisteltua. Niinpä sitten tähteeksi jääneistä chorizo portuquese -makkaroista tein tänään makutestin. Chorizo portuquese on "tulinen cayenella maustettu porsaanlihamakkara. Makkaran paino noin 80 g siansuolessa. Tuote on laktoositon ja gluteeniton, eikä sisällä säilöntäaineita.
 • Lihapitoisuus 86,0%
 • Rasvapitoisuus keskimäärin 24,0%"

  Näin sanoo tuoteseloste. Makkara sisältää mausteiden, lihan ja rasvan lisäksi ainoastaan yhtä lisäainetta, E300.  Kyseinen lisäaine on käsittääkseni välttämätön, jotta teollisesti valmistettu makkara pysyy kasassa kypsentämisen aikana.


  Rakenne näkyy grillatessa. Rasvaa tirisee koko ajan. Silti parinkymmenen minuutin pienellä tulella kypsyttelyn ja kääntelyn jälkeen makkaran perusolemus suuhun pantaessa on mehukas. Muttei kuitenkaan rasvainen. Rasvaisuus katoaa suuren lihapitoisuuden mukanaan tuomaan nautintoon. On todella lihakas makkara, jota on ilo grillata. Maku on mausteinen, muttei liian. Mieleni tekisi kokeilla myös saman firman vähemmän maustettuja tuotteita. Oli nimittäin vähäsen hyvää makkaraa.

  Firman tuotteita löytyy pääkaupunkiseudun lisäksi Turun, Tampereen ja Oulun laadukkaista herkkukaupoista. Kokeilkaa kun kulmilla liikutte.


  PS. Ei muuten varmasti paino näillä eväillä putoa. 

  4 kommenttia:

  1. Enpä taida uskaltaa edes mennä lähellekään noin hyvää makkaraa! Painonpudotusprojektini on tasavaiheessa, ei ylös eikä alas moneen kuukauteen!

   Siskon tytön häät juhannuksena - ei ainakaan paino putoa! :D

   Hyvältä kuulostaa tuo makkara, tekisi silti mieli kokeilla!

   VastaaPoista
  2. Ei pitäisi meidänkään Äiskän kanssa uskaltaa, mutta kaikkeen kieltäymykseen liittyy lupa satunnaiseen hairahdukseen. Etenkin, jos se tapahtuu bona fide. Eli nyt Laali äkkiä makkarakauppaan!

   VastaaPoista
  3. E-lisäaineethan eivät kaikki ole sillä tavalla lisäaineita, vaan ihan normaaleja "aineita", jotka vaan pitää listata. E300 on askorbiinihappo eli C-vitamiini eli ihan ok :) -Elina (löysin vasta blogisi ja aloitin järjestelmän ihmisenä alusta, joten lisäkommentteja myöhemmin :) )

   VastaaPoista

  Kommentoi ees Iskän mieliks!
  Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.