sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Hei me rillataan

Laihduttaminen on ennen kaikkea tahdon asia. Kaikki riippuu siitä, mitä suuhunsa työntää. Olen joskus lukenut, että ihminen ei normaalilla kuntoliikunnalla pysty kuluttamaan niin paljoa, että laihtumista tapahtuisi pelkkää liikuntaa lisäämällä. Täytyy muuttaa ruokailutottumuksia. Syödä vähemmän ja syödä ruokaa, joka sisältää vähemmän energiaa. Olen asian itse muutamaan kertaan kokeillut. Pudottanut kerran painon 96 kilosta 81 kiloon neljässä kuukaudessa ja toisen kerran 93 kilosta 83 kiloon neljässä kuukaudessa. Ja ihan syömällä.

Äiskän pitäisi pudottaa sitä painoa. Sen verran hän on juonessa mukana itsekin, että annoskoot ovat melko pieniä. Ihan suhteessa liikuntaan. Mutta kun kasvikset eivät tahdo kelvata millään. Puolentoista kuukauden yrityksen jälkeen sanoisin, että se on kokki isolla k:lla, joka tekee hyvänmakuista ruokaa mikä ei lihota. Minulla on vielä paljon opittavaa. Mutta toisaalta. Tänään tein Puolijauhoista-blogin Tiian ohjeen mukaan tofuvartaita grilliin sillä seurauksella, että ainoastaan minä ja pistäytymään tullut naapuri tykkäsimme. Äiskä söi vain herkkusienet. Lapset eivät niitäkään. Yritä tässä sitten tehdä kasvisruokaa. Prkl.

Tofu-vartaat, 15 kpl

4 pkt/1000g maustamatonta tofua
3 kesäkurpitsaa
noin 20 kpl paketti herkkusieniä

Marinadi

2 dl öljyä
4 rkl soijakastiketta
4 suurta tl sinappia (hunaja-Dijon tuntu sattuvan aika hyvin)
chilirouhetta niin paljon kun uskaltaa laittaa
iso rkl paprikaa
6 isoa valkosipulin kynttä silputtuna
1 tl mustapippurirouhettaSekoita edellisenä iltana marinadin aineet. Valuta ja kuivaa tofut. Pilko varttikilon palaset kahdeksaan osaan. (Tiian ohjeessa sanottiin kymmeneen osaan, mikä lienee lopputuloksen kannalta parempi. Kahdeksan on taasen jakosuorituksena helpompi.). Laita ne marinaadiin samoin jo edellisenä iltana. Hämmentele varovasti välillä, että kaikkiin palasiin imeytyy marinadia.Leikkaa kesäkurpitsasta juustohöylällä pitkiä suikaleita ja puolita herkkusienet. Pujota grillaustikkuun tofu-kuutio, herkkusieni ja rullalle pyöräytetty kesäkurpitsasuikale. Ja sama uusiksi. On syntynyt ensimmäinen grillattava varras. Tee koko satsi tällaisiksi vartaiksi ja syöksy grillille, joka on ollut lämpiämässä jo jonkin aikaa.Grillauksen aikana voitele vartaita marinadilla. Kypsyyden näkee oikeastaan parhaiten kesäkurpitsoista. Kun ne alkavat näyttämään kypsiltä, on muukin osa valmis.

Ja sitten ei kun syömään. Kaveriksi vaikkapa kesäisen reteesti skumppaa. Toiset tykkää - meillä pääsääntöisesti ei. Minusta kympin suoritus.

Mari keksi hyötykäyttöä vanhalle sinkkiämpärille.

2 kommenttia:

  1. No voi :) Joo tofu voi ehkä olla vaikeasti lähestyttävä tapaus, vaikka olisikin kunnolla maustettu. Hyvä että kuitenkin itsellesi maistui!

    Kevyttä kasvisruokaa voisi olla vaikka keitetty/höyrytetty parsa- ja kukkakaali jollain kermaviili-valkosipulikastikkeella - yhdistelmä on hyväksi havaittu, mutta vaikeasti kuvattava... Tiedä sitten toisaalta, onko nuokaan rehut kovin lapsiystävällisiä.

    VastaaPoista
  2. Aina ei voi voittaa. Ei edes joka kerta.

    VastaaPoista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.