maanantai 6. kesäkuuta 2011

Suurta huijausta resepteissä

Kylläpä minä olen tyhmä ja ajattelematon. No se nyt ei ole mikään uutinen, sanoisi Äiskä, jos osaisi puhua. Mutta kuitenkin. Sakke kävi oikeasti 80-luvun lopulla Afrikassa ja toi sieltä sellaisia reseptikortteja. Afrikkalaisia reseptejä! Ja Ansa oikeasti seurusteli Saken kanssa, ja Äiskä laittoi Ansan kanssa reseptien mukaista afrikkalaista ruokaa. Kuten nyt sitä jugurttimarinoitua tiikeriä!!!! 

Pikkuserkkuni teki elämäntyönsä lähetystyössä Afrikassa. Leskensä laittoi Afrikan etelä-osasta sähköpostia, kertoi huvittuneensa kovasti afrikkalaisesta tiikerireseptistä. Miksikö? No siksi, että Afrikassa ei elä luonnonvaraisia tiikereitä! Eli resepti enemmän tai vähemmän huijausta! Liekö Sakke käynyt Nigerialaisessa kirjapainossa, kun tuommoisia reseptejä toi. Toisaalta - oli mistä tahansa, niin hyvää oli. 

Olen joskus aiemminkin laittanut ugalia, johon tuli mannaryynejä. Tänään on kakkosversio vuorossa (tai oisko paremminkin ykkönen). Se valmistetaan pelkästään maissijauhoista. Jos agenttimme Afrikasta kommentoisi reseptin autenttisuutta:

Ugali neljälle

0,5 l lihalientä
0,5 l maitoa (tai vaihtoehtoisesti korvataan lihaliemi ja maito pelkällä litralla vettä)
250 g maissijauhoja
125 g voita
suolaa ja pippuria maun mukaan

Kuumenna neste kiehuvaksi. Lisää maissijauhot, suola ja pippuri. Keitä tosi pienellä tulella puolisen tuntia eli kunnen huttu on melko kiinteää. Lisää juuri ennen pöytään nostoa voi. Sekoita hyvin. Tarjoile perunamuussin sijaan. Verrattuna mannaryyniversioon oli pelkästä maissista tehty maukkaampaa. Se ei ollut niin mannapuuromaista ja maissin maku tuli paremmin esiin.

Me söimme nakkien ja salaatin kera. Äiskä ei tykännyt. Muut tykkäsivät. Melko täyttävää, muttei tehnyt kuitenkaan sellaista koko illan kestävää tönkköä oloa. Kommentoikaa viisaammat, miten on kilojoulet tai -kalorit suhteessa perunamuussiin.

5 kommenttia:

 1. Täytyy heti kokeilla, kun on ainekset saatavilla. Perunamuusia piti ensin tehdä.

  Nimim.: Küchenkoch

  VastaaPoista
 2. Oli tosi maukasta. Tätä käytetäänkin tästä lähtien perunamuusin sijaan.

  Nimim.: Küchenkoch

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wau. Olet käsittääkseni yksi ensimmäisistä, joka on kokeillut esittelemääni reseptiä ja käynyt kertomassa mielipiteensä. Ja blogi on kuitenkin ollut olemassa yli kaksi vuotta.

   Täällä päässä on oikeasti aika muikeat fiilikset.

   Poista
 3. Käytätkö ihan siis maissijauhoa? Teen itse ugalia polentaryyneistä/jauhoista, koostumus kuin mannapuurossa, mutta maku parempi.
  Samalla tekniikalla Itä-Afrikassa tehdään ugalintapaista "puuroa", johon laitetaan voita ja sokeria, mutta ei ole yhtä kiinteää kuin ugali. :)

  (Useimmat afrikkalaiset itse valmistavat ugalinsa muuten veteen :) )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan pelkkiä maissijauhoja. On koostumukseltaan lähempänä perunamuussia kuin mannapuuroa. Helposti tulee sellaista sormilla syötävän jäykkää. Sielläpä minä olin ohjeessa sanonutkin, että vesi kelpaa aivan loistavasti. Juuri niin kuin tuossa kommentoitkin.

   Poista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.