keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

Risotto frutti di mare

Se oli muistaakseni Marin kakkuloita -blogin Mari, joka kertoi perheensä harrastaneen ruokamatkailua siten, että lapset valitsivat jonkun maan, ja sitten porukalla tehtiin viikonloppuna sen maan ruokakulttuuriin kuuluvaa ruokaa. Meillä on vähän samanlainen juttu. Matkat vain suuntautuvat aina tuonne itään, Venäjälle. Niin ruokaillessa kuin ihan oikeastikin. Tämän päiväinen ruoka ei varmasti ole venäläinen, mutta löytyi Ukrainassa kirjoitetusta venäläisestä keittokirjasta.
 
Risotto frutti di mare neljälle


200 g katkarapuja
200 g mustekalan renkaita
200 g meren elävät sekoitusta
6-7 rkl oliiviöljyä
3 kpl silputtua valkosipulin kynttä
puolikas persiljaruukku hienoksi silputtuna
2 dl kuivaa valkoviiniä (kuvassa näkyvä pullo oli ainoa, jota Alkosta löytyi 2 dl pullossa. en tiedä miten kuivaa on, mutta hyvin tuntui sattuvan)
3 dl risottoriisiä
0,5 l kasvislientä

Sulata meren elävät. Kuumenna öljy pannulla.


 Lisää silputtu valkosipuli ja persilja. 

 Pienen pyörittelyn jälkeen pistä pannulle myös meren eläväiset. Kuumenna kuumalla levyllä sen aikaa, että enin neste katoaa. Lisää riisi ja valkoviini. Kuumenna kiehuvaksi. Aina sitä mukaa kuin neste imeytyy riisiin, lisää kasvislientä. Puoli litraa uppoaa melkolailla kokonaan tämän kokoiseen annokseen. Riisin on tarkoitus jäädä hieman kovaksi, ei ihan mössökypsäksi. Olikohan se makaronin keitossa termi al dente? En muista.


Juniori mätti kaikki muut osat pois paitsi katkaravut ja riisit. Sanoi, että vieläkin maistuu simpukka. Äiskä rankkasi kakkoseen ja minusta oli hitsin hyvää. Tehkää ihmeessä juhannukseksi iso wokkipannullinen. (Valmistus tapa nesteen lisäämisineen muistuttaa kovasti indonesialaista wokkaamista.)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.