maanantai 7. tammikuuta 2013

Tammikuun salaattikastike

Joulu meni. Ja samalla oli mennä myös hyvin alkanut dieetti. Viikossa tuli saman verran painoa takaisin, mikä oli viimeisen kuukauden aikana tippunut. Niinpä tänään oli jo toinen keittopäivä tämän vuoden puolella. Tai oikeastaan olen antanut sen verran periksi, että pelkän leseillä terästetyn pussikeiton ja raakojen kasvisten lisäksi saan keittopäivänä syödä salaattia, jossa on salaattikastiketta. Tänään päivällä nautimme Äiskän ja Avustajan kanssa

Bermuda-salaattia

1 jäävuorisalaatti
400 g vihreitä papuja suolaliemessä (ellet viitsi itse keitellä tuoreista)
1 tl suolaa
1 punainen paprika
1 dl salaattikastiketta (ohje alla)
2 rkl kuivattua kirveliä

Revi salaatti kulhoon, lisää valutetut pavut ja suola. Poista paprikasta kanta ja siemenet ja suikaloi ohuiksi suikaleiksi. Lisää kulhoon. Kaada salaattikastike joukkoon ja viimeksi kirvelit. Sekoita ja tarjoile. 

Äänin 3 - 0 ihan kelvollinen perussalaatti. Tympääntymisen ehkäisemiseksi kannattaa joskus kokeilla. Minä tein pitkään yhtä ja saamaa, alunperin herkullista, salaattia, kunnes joukot lopettivat sen syönnin. Nyt on sitten vaihtelua tuutin täydeltä!

Provencen etikkainen salaattikastike

6 rkl oliiviöljyä
5 rkl viinietikkaa (käytin valkoviinietikkaa, mutta jälkeenpäin ajateltuna ehkä punaviinetikka olisi sopinut paremmin)
3 rkl punaviiniä (hanapakkauksen loput voi käyttää vaikka puolison kanssa takkatulen loimussa istuen)
1 tl valkosipulijauhetta
1/2 tl suolaa
1 kukkurallinen tl sokeria
1/2 tl rosmariinia (laita kuivattu rosmariini teesiivilään ja kaada muutama desi kiehuvaa vettä läpi ennen käyttöä salaattikastikkeeseen. maku irtoaa paremmin.)
1 pieni soseeksi raastettu sipuli

Sekoita ainekset hyvin ja pullota. Käytä tarvittaessa. Oli ainakin tuon Bermuda-salaatin kera hyvää.



Ja talousmenot tähän saakka € 127,52.

2 kommenttia:

  1. Hei. Kiva, että tulee vaihtelevia salaattiohjeita. Niiden lisäksi teen keittoja myös. - Ymmärsinkö oikein: siis 3 rkl punaviiniä hanapakkauksesta salaattikastikkeeseen ja loput takkatulen ääressä nauttien? *kysyy viattomasti hymyillen* anne

    VastaaPoista
  2. Juuri näin. Odotas vain, kevään ruokalistalla on venäläiset kalamiehen makkarat (votkaa tai pirtua) sekä liekitetyt pässin kivekset (konjakkia).

    VastaaPoista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.