perjantai 4. tammikuuta 2013

Kyllä minä niin ihmettelen.

Kyllä minä niin ihmettelen tätä työttömyysturvan byrokraattisuutta. Kun jäin työttömäksi, työvoimatoimistoon piti käydä esittämässä työtodistus. Ihan järkeenkäypä juttu. Todistuksesta kävi ilmi työssä olon pituus ja se, että työsuhde oli päättynyt määräaikaisen työsuhteen määräajan täyttymiseen. Työvoimatoimisto lupasi lähettää lausunnon asiasta. Vaan ei riittänyt liitolle, että työvoimaviranomainen totesi, ettei estettä päivärahan maksulle ole. Työttömyyskassa lähestyi kirjeellä ja pyysi lähettämään työtodistuksen kopion. No pitäähän se lähettää, että uskovat, vaan kyllä minä niin ihmettelen!

Soitin liittoon siinä vaiheessa, kun papereita täyttelin. Sovittiin, että viimeinen palkkalaskelma riittää, jos siitä käyvät ilmi maksetut palkat, lomarahat ja lomakorvaukset. No kävihän siitä ilmi, että palkkoja on maksettu ja lomarahat saatu. Kun loma oli pidetty lomana, ei lomakorvauksia maksettu, joten niiden kohdalla ei ollut merkintää. Tämäkö lienee syynä siihen, että liitto lähestyi kirjeellä ja pyysi lähettämään palkkatodistuksen kopion. Onneksi firmassa palkanlaskija on ihminen paikallaan. Iloisesti rupatellen lupasi jälleen laittaa minulle tarpeellisen dokumentin. Varmasti jo maanantaina täällä. Pääsenpähän sitten liittoon lähettämään. Vaan kyllä minä niin ihmettelen, samat tiedot näkyvät siinä palkkalaskelmassa!

Palkanlaskija jo kerran pelasti minut. Ei nimittäin kelvannut työttömyyskassalle työtodistus yksistään. Piti vielä lähettää työsopimuksenkin kopio. Kun kyseessä oli vain muutaman kuukauden homma, olin jo ehtinyt hukata sopparin. Kyllä minä niin ihmettelen. Eikö tuo työtodistus jo olisi riittänyt.

Vaan ihmettelystä huolimatta olen erittäin tyytyväinen siihen, että meillä on näin hyvä työttömyysturva. Ja ihmettelyn lomassa tuli tänään näprättyä

Budapestin salaattia

Punainen, vihreä ja keltainen paprika (noin 500 g yhteensä)
2 isoa sipulia
2 rkl viinietikkaa
1,5 dl vettä
150 g keittokinkkua
200 g mukulaselleriä

Poista paprikoista kannat ja siemenet ja suikaloi salaattiin sopivaksi silpuksi. Kuori sipulit ja leikkaa myös ne hienoksi silpuksi. Yhdistä paprikat ja sipulit. Kiehauta vesi ja viinietikka ja kaada seos paprika-sipuli-seoksen päälle. Sekoita vähän ja anna tekeytyä viitisen minuuttia. Sillä aikaa leikkele kinkku pieneksi silpuksi. Kuori selleri ja raasta se karkeaksi raasteeksi. Kaada vesi-viinietikkaseos pois kulhosta ja lisää kinkku, selleriraaste ja salaatinkastike paprika-sipuliseoksen joukkoon. Sekoita hyvin ja anna seisoa jääkaapissa parikymmentä minuuttia. Tarjoile.Tosi hyvää äänin 3 - 0. Äiskän asteikolla meni kakkosluokkaan. Iskä iloitsee. Ja talousmenot tähän saakka € 89,95.

PS. Vielä on mahdollista osallistua Pelmennitsa-arpajaisiin.


2 kommenttia:

  1. Menneinä aikoina opin, että työttömyyden iskiessä kannatti viimeisellä työpaikalla ottaa (ilmaiset)kopiot vähintään viitenä kappaleena kaikista mahdollisista papereista. Ja nimenomaan palkkatiedot useampana erilaisena todistuksena kaikkina eri versioina. Sitten vain työkkäriin, kassaan, sossuun (jos tarvii) ja muualle koko nippu, vaikka ei vaadittaisikaan. Puhelu perään, että piisasko?! Kas kun eivät vielä vaadi verotodistusta paperisena ja oikeaksi todistettuna. Sympatiaa täältä!

    VastaaPoista
  2. Juuri toissa päivänä lähetin ekat paperit liittoon ja minäkin mietin suuresti, miksi työsopimus piti olla mukana? Mitä ne sillä tekee, jos saa palkkatodistukset ym. niin luulisi että se riittää. Nyt sitten istun tässä ja jännitän, että saanko rahaa ja miten paljon (lue vähän) sitä tulee.
    Työpaikasta lähettivät postissa viimeisen palkan mukaisen palkkatodistuksen, mutta vaan alkuperäisenä. Ei yhtään kopiota tullut mukaan, vaikka pyysin että ne lähettäisi. Joten nyt lähetin sitten pois alkuperäisen ja jäin ilman mitään itse :( Tulen ihan varmasti vielä tarvitsemaan sitä, joten en ymmärrä miksi hän ei voinut lähettää mukaan, kun tasantarkkaan tietää etten kotona voi ottaa mitään kopioita tai edes skannata sitä. Mutta, pyydän sitten uutta kun tarviin.......

    Kauankohan se kestää ennen kun vastavat liitosta ja rahat tulee?

    VastaaPoista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.