sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Teiniydestä

Kyllä minä tunne olevani outo tyyppi. Viisi vuotta olen tuskaillut lasten aikuistumisen kanssa ja odottanut, että kun vähän kerrassaan alkaisivat aikuistua. On ollut vaikka minkälaista vastamäkeä poliisista terveyskeskuslääkäriin ja opettajaan. "...olisin ilmoittanut, että lapsenne...". No nyt kun ne alkavat aikuistua, niin tuntuu, ettei enää tapahdukaan mitään! Elämä on muuttunut tylsäksi. Tässä on vähän oudon tilanteen edessä. Pitäisikö aloittaa kiekon heitto ja tähdätä veteraanien MM-kisoihin vai aloittaa harrastamaan pilkkiongintaa heikoilla jäillä. Toiminnan puutetta ihan selvästi. Vaan mitä tulee tuohon teini-ikään ja siinä erityisesti 15 ja 20 ikävuoden väliseen aikaan, niin on tuntumaltaan aikalailla merkittävä ajanjakso. Keskustelin tänään vanhan tuttavani kanssa. Ei olla nähty varmaan 30 vuoteen. Mutta kun teininä oltiin hyviä kamuja, niin sellainen tietynlainen tuttuus ja luottamus on säilynyt tähän päivään saakka. Velipoika kertoi yhteisen nuoruusiän ystävämme nukkuneen pari viikkoa sitten pois. Uutinen sattui. Viimeksi nähtiin 35 vuotta sitten. Kuitenkin tuli fiilis, että miksi kaikki mukavat tyypit lähtevät ensimmäisinä. Jos en mitään muuta tänään oppinut, niin sen, että lasten lähtiessä kavereidensa luo heitä täytyy ymmärtää ja kannustaa ystävyyssuhteiden luomiseen. Vaikka kuinka tuntuisi, että ainako siellä kavereiden luona pitää luuhata!

Tämänpäiväisen ruuan olen lähestulkoon esitellyt aiemmin postauksessani Lammaskaali. Siinä käytin kuitenkin kertaalleen kypsennettyjä lammaspaistin tähteitä. Myös tänään tein lammaskaalia, mutta käytin raakaa lampaan lihaa. Pakasteesta kaivoin jonkun luun palasen, minkä ympäriltä veitsellä leikkelin lihat niin tarkkaan irti kuin sain.

Perinteinen lammaskaali

lampaan lihaa
pieni kaali
1 rkl suolaa
10 maustepippuria
3 rkl sinappia
5 dl vettä

Ruskista lihat kevyesti. Silppua kattilan pohjalle kaalia, sitten kerros ruskistettuja lihoja, suola, pippurit ja sinappi. Lopuksi taas kerros kaalia. Kaada vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Hauduta pienellä teholla kypsäksi. Tarjoile. Tujaus smetanaa lautaselle annosteltuna ei ainakaan pahenna makua.

Hemmetin hyvää äänin 2 - 1. Äiskä rankeerasi asteikollaan nelosluokan ruuaksi. Me sitten Juniorin kanssa pisteltiin kolmen litran kattilallinen parempiin suihin!

Ja tänään loppui vessapaperi. Oli pakko käydä kaupassa. Kuukauden talousmenot tähän mennessä €553,57.

On ollut mukavaa, kun olette käyneet kommentoimassa. Kyllähän minä tuolta tilastoista näen, että lukijoita on, mutta tietynlainen kaksisuuntaisuus vain saa tämän kirjoittamisen tuntumaan hauskemmalta.

8 kommenttia:

 1. Eilisestä maksasta innostuneena, kaivoin pakkasesta osan peuran maksasta ja valmiiksi keitetty peuran sydän puolikas ja kieli.
  Kieli meni paremmin suihin heti, poika koemaistoi niin että isäntä ehti vaan pelastaa itselleen pari palaa. Sydän sitten riitti ja loput poika otti mukaansa evääksi kun lähti kouluun. Maksan herrat paistoi ihan itse (saavat sopivan punaiseksi, minä paistan liikaa) ja ahmivat kaiken.
  Me syötiin pojan tyttöystävän kanssa brioleri-riisi-maissi pataa. Minä kun en edelleenkän syö maksaa, siitä voimme kiittää opettajaa ala-asteella.

  VastaaPoista
 2. Voisin kuvitella peuran sydämen maistuvan herkulliselta grillattuna.

  VastaaPoista
 3. Hei! Kuuntelin haastattelusi äsken radiosta. Istuin koneella ja päätin heti kattoa sivujasi. Hauskasti olet saanut asioita arkipäivän menoista esille ja luen toistekki sinun sivuja. Itse olen ollut omaishoitajana kymmenen vuotta "entisessä elämässäni"! Ruoka on tärkeä osa arkipäivää! Hyvää päivän jatkoa koko perheellesi.

  VastaaPoista
 4. Kiitos palautteesta Eija. Sanovat, että me karjalaiset olemme syömäköyhiä. Tarkoittaa sitä, että vaikka muuten olisi aineellisesti tiukkaa, niin ruuasta ei tingitä.

  VastaaPoista
 5. Hei!

  Tulin vilkaisemaan blogia, kun lähetyksessä niin lupasin ja tätä täytyykin lukea tarkemmallakin silmällä. Kirjoitat kivasti ja koskettavasti, elämän realiteetit kohtaavat.

  Uusille resepteillekin on aina tarvetta, mutta jotenkin ihmeellisesti osuin heti näihin otetaan ja pilkotaan pässi -osaston juttuihin. Minä kasvispolo. Piimäkakku ja blini -osastoa haeskelen lisää.

  Kiitos, että olit mukana Ajantasan Suorassa linjassa. Kirjoitat tärkeästä asiasta.

  - Kati Lahtinen -

  VastaaPoista
 6. Hyvä Kati Lahtinen, pässiosastolle sattuminen on silkaa vahinkoa. Itse asiassa laitan melkoisen paljon kasvisruokaa, vaikka blogini mielletäänkin liharuuan ystäväksi. Näin ainakin erään Itä-Suomen yliopistossa tehdyn gradun mukaan.

  VastaaPoista
 7. Miekii kuulin siun haastattelun aamulla hammaslääkärin odotushuoneessa. pitivät vaan radiota sen verran hiljaisella, etten ihan kaikkea kuullut.

  VastaaPoista
 8. Tuolta löytyy kertausmahdollisuus:
  http://areena.yle.fi/radio/1776421

  VastaaPoista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.