perjantai 1. huhtikuuta 2011

Kaikenlaista säheltämistä

Tänään olen ollut ahkerana. Touhunnut kaikennäköistä tärkeää ja vähemmän tärkeää. Enimmäkseen jälkimmäistä. Enkä ruokaa tehnyt ollenkaan. Oli se tilipäivä ja tilipäivä on meillä pizzapäivä. Ostetaan Noljakan Pizzapojilta valmiit pizzat ja pullo kokista. Oli muuten tytöt reilulla päällä. Frutti di maressa oli niin paljon herkullisia täytteitä, että en jaksanut syödä kokonaan, vaikka kuinka yritin. Joskus on kiva syödä valmista, jonkun muun tekemää.

Aamulla olin jo ehtinyt tekemään yhden ulkomaanmatkan. Kävin tuossa rajan takana Venäjällä ostamassa jokusen keittokirjan. Ja tietysti tilkan bensaa autoon. Ruuan laitossa tarvittavia aineksia ei tällä kertaa tarttunut mukaan. Kaikkea oli kotona riittävästi. Juniori totesi keittokirjat nähdessään, että voi meitä raukkoja! Mennessä nähdään, osuiko oikeaan.

Tässä välillä on aina tullut mainittua tuosta viimekuun rahankäytöstä. Rahaa meni 645 euroa. Siinä on mukana niin elintarvikkeet, pesuaineet kuin hygieniakin. Eli koko ketju kaupasta vedenpuhdistamolle. Perheessämme nautittiin viime kuussa laskennallisesti 177 ateriaa eli ateriaa kohti hintaa syntyi 3 euroa ja 64 senttiä. En ota kantaa oliko halpaa vai ei, mutta koko rahalla tuli kyllä kylläisiä mahoja ja iloista mieltä. Kommentoikaa te, ketkä olette enemmän ruokaa laittaneet. Ylipäätään kaipaisin pientä aktiivisuutta laajakaistan sinnekin päähän. Kokemuksia kokeiluista, arvioita, ihan vaan höpinää asian tiimoilta!

Osa illasta meni sitten menneiden muisteluun. Tähän saakka olen huitonut noita ruokia sillä tavalla muistin varaisesti, että olen aina muistanut mitä on laitettu ja mitä ei. Eilen sitten huomasin, että homma karkaa lapasesta. Jos aion tällä tapaa jatkaa, on pakko merkitä noihin keittokirjoihin jo kertaalleen kokeillut jutut. Siinä se meinasi ilta vierähtääkin, mutta onpahan nyt tehty.

Mielenkiintoisena kokeiluna säilöin habaneroja. Prosessista ja tuloksista kerron noin kuukauden kuluttua, kunhan ovat kunnolla tekeytyneet. Itse en kyllä aio maistaa. Täytyy hankkia joku asian harrastaja testiuhriksi.

Ja vielä piti suunnitellakin. Seuraavan viikon ruokalista. Siinä kävi sitten sillä tavalla, että jäi kesken. Loppu Iskältä puhti. Huomenna syödään valkosipuliperunoita ja lihapullia. Nyt minä lähden saunaan ja juon saunan päälle pullollisen Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan Kievari Mämmiolutta. Tautisen hyvää.

11 kommenttia:

 1. Tarkoititko 3,46 euroa per ateria vai annos? (Lyhyellä matikalla en edes yritä laskea räknäilyjäsi...)

  Edullista silti, sanoisin. Yhden hengen taloudessa on hankala saada ruuan hintaa noin alas, ellei suostu syömään samaa ruokaa päivästä toiseen.

  VastaaPoista
 2. Menee käsitteellisesti vaikeaksi! Me miehet kun ajattelemme asiat kovin yksinkertaisesti. Kun lasketaan kuinka monta kertaa meillä syödään kotona maha kylläiseksi ja lisätään siihen minun töissä syömäni ateriat, jotka ovat edellisen päivän tähteitä pakasterasiassa, saadaan aterioiden kokonaismäärä 177 kpl. Kun menot jaetaan tällä luvulla, tulee tuo 3,64€. Äiskä ja hänen henkilökohtainen avusta valmistavat ja syövät viitenä päivänä viikossa lounaan kotona. Illalla minä, Äiskä ja lapset 2kpl syömme päivälliseksi kokkaamaani ruokaa, joka on esitelty tässä blogissa. Ja seuraavana päivä minä lounaaksi niitä tähteitä töissä. Siitä se tulee.

  VastaaPoista
 3. Kohtuuhalvalla selviydyt, kun teitä on 4-5 syömämiestä, ja hygieniat tuossa mukana! Nostan hattua. Sinkkutalouden suurtalouskokki (=minä)laittaa aina kattilan reunat laitojaan itkemään ja sitä myötä pakastin on täynnä valmista sapuskaa, mikä joskus pännii kun tykkään kokata. Mutta siten saan ruokakulut suht alas. Sun pitäis varmaan kokata muuripadalla että jäis pakastettavaa :) Mämmiolut ON hyvää!!

  VastaaPoista
 4. Hattua nostan Iskälle! Näitä menuja tullaan meidänkin taloudessa käyttämään =)

  -joksa

  VastaaPoista
 5. Aili Inkeli: muuripata otetaan käyttöön toukokuussa "Kesäkauden käyntiin päristäjäisissä", jolloin kaikki perheemme kanssa touhuavat moottoripyöräilijät saapuvat keväiselle piknikille syömään kaalikeittoa ja grillimakkaraa. Tilaisuus päättyy yhteiskäynnistykseen. Ja Äiskä vanhana prätkämimminä tykkää.

  Joksa: Kiva, jos pystyt jotenkin näitä juttuja hyödyntämään. Hattu pidä kuitenkin vielä päässä, sillä kevättuuli on petollinen.

  VastaaPoista
 6. Hienot sivut! Joksan vinkistä löysin tänne tänään ja nyt olen kahlinnut lävitse valtavasti reseptejä!
  Iso osa menee takuuvarmasti kokeiluun :)

  VastaaPoista
 7. Hieno homma, jos olet saanut ideoita. Kertoilehan kommenteissa, mitä olet tykännyt. Suurin osa on tähtäilty sellaisiksi, että ne ehtisi kohtuu ajassa työpäivän jälkeen pyöräyttää. Eli alle tunnissa yleensä. Kyllä sen sitten silmällä näkee, jos joku on semmoinen isompi revohka. Yhtään heinää en ole kahta sekuntia kauemmin annoksen päälle asetellut, niin kuin telkussa tekevät!

  VastaaPoista
 8. Meillä on nykyään niin, että jälkikasvuu asuu koulun asuntolassa ja sen vuoksi ruokaa menee yllättävän vähän viikolla :) Ukko tulee kotiin 1-2 tuntia ennen minua ja hän syö silloin heti. Yleensä minä teen ruuan illalla (ja syön myös) ja hän syö sitä seuraavana päivänä + minä syön vielä usein töissä samaa.
  Ruoka-aine-allergian takia kaikki uudet ideat ovat todella tervetulleita ja muutenkin tuntuu siltä että samoja ruokia tehdään ihan liian usein.
  Siksi tämä blogi oli todella tervetullut :)
  ....jatkan blogin lukemista.....niin...yksi vika tässä blogissa on :) minulla iski kauhea nälkä, kun lukee näin herkullisia reseptejä..... :)

  VastaaPoista
 9. Teillä on minun kauhuskenario toteutunut: mitä sitten kun meilläkin väen määrä tippuu kahteen. No, ehkä sitten aletaan satsata siihen laatuun ja heinien asetteluun.

  VastaaPoista
 10. Huomasin vasta nyt tämän laskelmasi ruokakuluista. Meillä on saman suuntaiset ruokamenot. Syön sillä itse kaksi lämmintä ateriaa päivässä, kun kerran teen työtä kotona. Poika syö yhden lämpimän aterian koulussa, toisen kotona. Lisäksi on kolme kissaa. Henkeä kohden menot ovat suurin piirtein samaa luokkaa. Yleensä meillä on tänä vuonna mennyt ruokaan kuukaudessa noin 400 euroa. Yleensähän ihmiset eivät laske ruokamenoihin mukaan työpaikkalounasta - minä lasken, kun se syödään kotona.

  VastaaPoista
 11. Työpaikka-ateriat ovat tässäkin laskelmassa mukana, sillä syön lähes aina töissä kotona laitetun ruuan tähteitä. Ajatusta on ollut uusia kuluseuranta joko syys- tai marraskuussa.

  VastaaPoista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.