tiistai 19. huhtikuuta 2011

Ihmeellisiä naisia ja helmivelliä

Meillä hilppaa porukkaa kuin Vikkilässä kissoja: siivooja, Äiskän avustaja, fysioterapeutti, toimintaterapeutti ja omaishoitajan vapaapäivän tekijä. Vapaapäivän tekijät tulevat kyseisiä palveluja tarjoavasta firmasta, eli aina ei välttämättä tule sama tyttö - yleensä kylläkin tulee Hoitsu, joka hanskaa hommat ja tietää systeemit. Hyvä sinänsä, sillä tässä tapauksessa porukan määrä kertoo, että yhteiskunta tekee kaikkensa, että Äiskä kuntoutuisi mahdollisimman hyväksi ja, että minä jaksaisin mahdollisimman pitkään. Ja hyvinhän tässä on jaksettu, ei siinä mitään, mutta kun jokainen tahtoo laittaa tavarat vähän omiin paikkoihinsa. Meillä on esimerkiksi kaksi kakkulapiota, mutta tänään ei löytynyt yhtäkään vaikka kuinka etsin. Onneksi oli juustohöylä, niin saatin kakkua nosteltua syötäväksi.

Ja toinen ihmettelyn aihe on ruuanlaitto. Kun minä sanon, että tänään on kiireinen päivä eli tehkää riisipuuroa, niin eikös vain tytöt usein ensimmäisellä kertaa yrittävät ryhtyä hieromaan sitä puuroa oikeasta riisistä. Onneksi Äiskä on tähän saakka ollut kartalla ja näyttänyt ensin Nalle-riisihiutaleita ja sitten viittä sormea eli vain viisi minuuttia. Eräskin ihan fiksu likka selitti minulle, ettei ole koskaan tehnyt riisipuuroa kyseisellä konstilla. Ja tämän takia tehtiinkin sitten ihan vain helppoa perusruokaa, joka lienee aika monelle entuudestaan tuttu.

Helmivelli neljälle

1,5 l maitoa
1,5 dl Helmi-perunasuurimoita
1 tl suolaa
nokare voita

Kuumenna maito kiehuvaksi. Älä poistu siitä kattilan viereltä kuumentamisen aikana mihinkään vaan hämmennä vispilällä koko ajan. Muuten palaa pommin varmasti pohjaan! Kun maito kiehuu, ripottele suurimot koko ajan hämmentäen sekaan. Keitä pienellä teholla kahdeksan minuuttia. Eläkä lähe siitä vispilän varresta mihinkään! Lopuksi mausta suolalla ja nokareella voita.

Niin perusruokaa, ettei isommin arvioitu. Kuitenkin, lapset ovat aina tykänneet ja hyvää se oli ruisleivän kanssa minustakin. Äiskällä vähän nämä velli- ja keittoruuat tahtovat karata lusikasta - eikä tykkää, jos joku joutuu syöttämään.

4 kommenttia:

 1. Hei Iskä, ensimmäisen kerran kuulin (luin) jonkun muunkin tykkäävät Helmi-vellistä. Mulle opetti mummi sen tekemisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helmi-velli on oikein maittavaa ruokaa. Etenkin lapset ovat siitä tykänneet.

   Poista
 2. Hei iskä, olipas kiva törmätä blogiisi. Meillä myös äiskä joutunut väistymään hellan edestä ja iskä hoitaa sen homman. Tänään saatiin mannapuuroa ja tilauksessa oli helmivelliä. Siispä eksyin tänne! t. toinen äiskä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että löysit tänne. Helmivelli on hyvä ja helppo vanha herkku, jota moni ei nykyään enää tiedä. Aloita tutustuminen vaikka tekstistä http://iskakokkaa.blogspot.fi/2011/09/murheen-paivia-osa-1.html

   Poista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.