maanantai 4. huhtikuuta 2011

Makaronia ja sinihomejuustokastiketta 1.1

Viikko alkoi vauhdikkaasti. Iski autokuume - Äiskään. Meidän perheessä autot on aina vaihdettu silloin, kun Äiskään on iskenyt autokuume. No, lähinnä se on tarkoittanut sitä, että entinen alkaa olla siinä määrin romu, että se on valmis vaihtoon. Minä kyllä ajelisin vielä puolenkymmentä vuotta. Ja kiroilisin hirmuisia korjauskuluja. Eilen illalla äiskä komensi minut liikkeelle. Äiskä aina risteyksessä näyttää mihin mennään ja minä vain luotan, että perille päästään. Löysin meidät hetken kuluttua autokaupan pihasta. Eihän sieltä pihoilta mitään löytynyt, mutta nettiautosta löytyi. Siitä on sitten kauppaa väännetty pitkin päivää. Huomenna ratkeaa.

Syödä piti tänäänkin. Hyvin proosallisesti makaronia. Kastikkeeksi sinihomejuuston viritettyä versiota.

Ainekset, sinihomejuustokastike 1.1, neljälle

Aurajuusto
purkki creme fraichea
puolikas purjo
200 g kinkkusuikaleita
tilkka öljyä

Kuumenna kattilan pohjalla öljytilkka. Silppua purjon vihreä osa oikein hienoksi silpuksi. Kuullota sitä hiukan öljyssä. Lisää Aurajuusto. Murenna juusto palasiksi ja kuumenna kunnes juusto alkaa sulaa. Lisää creme fraiche. Jatka kuumentamista koko ajan hämmentäen. Kun juusto ja creme fraiche ovat sulaneet yhtenäiseksi liemeksi, lisää kinkkusuikaleet ja kuumenna. Tarjoile makaronin kastikkeena.Ulkonäkö aika lähellä oksennusta, maku äänin 4 - 1 hyvä, Äiskän asteikolla 2.

1 kommentti:

  1. Heh,tarvitsisin minäkin Äiskän autokuumetta kun ajelen vm. -87 autolla. Noooh, niillä eväillä mennään mitä on suotu.
    Tasan tarkkaan uskon makaroniruoan oksennusulkonäköön ellei ole mitään punaista seassa - eikä se auta juuri asiaa! Mutta maku on satavarmasti hyvä noilla aineilla. Olen unohtanut yksinkertaisuuden!

    VastaaPoista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.