lauantai 23. huhtikuuta 2011

Vanhan heilan pasha

Hyvät ystävät, Iskä on varmaankin tulossa vanhaksi. Tai sitten pää vain ei riitä tekemään montaa asiaa yhtä aikaa. Joo, vitsailkaa vain niistä putkiaivoista. Koko pääsiäisen ajan minulla on nimittäin ollut olo, että jotain olen unohtanut. Äiskäkin selitti eilisen päivää jotakin. Tökki sormella tämän päivän kello 16 kohdalle niin, että luulin paperin puhkeavan. Tänään sitten napsahti. Merja täyttää 60 vuotta ja juhlat ovat klo 16. Onneksi Joensuussa. Ja samalla selvisi toinenkin juttu, joka oli mieltäni painanut. Tänään piti olla ruokana ties monennenko kerran sitä insinöörin lohta. Enhän minä helkkari vieköön ole muistanut ostaa sitä kalaa. Tarkoitus oli käydä ostamassa se torstaina torilta, että olisi mahdollisimman tuoretta. Meillä kun ei ole aikaa kalastaa, niin ei ole myöskään tuoretta kalaa. Koska kaikki muu oli ostettu ja lasten kanssa hirmuista sählinkiä torstaina töitten jälkeen (menen, tulen, saanko, Iskä vastaa jo), niin se kala unohtui. Siirrettiin sitten vapun tietämille. Saa nähdä joko tärppäisi. Syötiin sitten synttäreillä maha täyteen ja ennen lähtöä otettiin päivällä muutama riisipiiras, ettei nälkä päässyt hirmuiseksi.
Mutta tähänkin löyti pelastus facebookista. Ennen sitä vain muisteltiin kaiholla nuoruusaikoja ja vanhoja heiloja. Minulla on ollut fb-profiili systeemin alkuajoista lähtien periaatteella, että sen minkä voin mennä torin laitaan huutamaan kaikille tiedoksi, voin myös kirjoittaa facebookiin. Ja kun näin on periaate, niin profiilini on julkinen eli sitä pääsee tarkastelemaan kuka tahansa rekisteröitynyt fb-käyttäjä. No eikös pari vuotta sitten ottanut yhteyttä tyttö, jonka kanssa seurustelin parikymppisenä. Ja ihan ilman taka-ajatuksia - perheellinen nainen. Mutta meistä tuli fb-ystäviä. Pidetään yhteyttä säännöllisesti.

Vanhalle heilalle sitten kerroin, että vaikka tässä muuten kokkaillaan vaikka mitä, niin pasha on niin suuritöinen, että pitää ostaa kaupasta. Siihen Vanha heila totesi, että hän laittaa ihan älyttömän helpon pashan reseptin. Niin myös teki, kyllä facebook on mahtava laitos.

Vanhan heilan pasha

0,5 l kahvikermaa
n. 5 dl rahkaa (ei rasvatonta)
maun mukaan sokeria ja vaniljasokeria (minä laitoin 7 tl kumpaakin)
marmeladia esim. appelsiinimarmeladi on hyvää - ja taas maun mukaan

Vuoraa siivilä kahvinsuodattimien paperilla (sisäpuolelta). Minä käytin makaronisiivilää, mutta tuntui että avoimempi siivilä olisi ollut vielä parempi. Sekoita kulhossa kaikki aineet hyvin. Aseta suodatinpapereilla vuorattu siivilä syvän kulhon päälle. Kaada seos siivilään. Aseta viritelmä vuorokaudeksi jääkaappiin. Välillä kannattaa katsoa, ettei kulhon pohjalle kertyvä hera ulotu siivilään saakka ja kaataa hera pois. Vuorokauden kuluttua kumoa kakku siivilästä lautaselle ja poista suodatin paperit. Jos ei tullut hyvän makuista, niin et ole laittanut "maun mukaan" -mausteita sopivasti. Kannattaa muistaa, että huttu väkevöityy kun nestettä poistuu. Väkevöityminen tarkoittaa tässä sitä, että sokerin ja vaniljan maku korostuu lähtötilanteeseen verrattuna.


Ulkonäkö vaatii vielä ainakin yhden pääsiäisen lisää harjoittelua.

PS. Kiitokset Suomen viralliseen pääsiäiskaupunkiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.