torstai 7. huhtikuuta 2011

Lohiperunalaatikkoa ymmärryksellä

Tuo otsikko nyt meni juuri väärin päin. Parempi olisi kait ollut sanoa, että ymmärrystä lohiperunalaatikolla. Aina vitsaillaan, että naisia oppii ymmärtämään mies kuin mies, mutta vaimoaan vain harva. Meillä se on jokapäiväinen teema - tuo ymmärtäminen. Pääasiassa kyllä ymmärrän Äiskän jutut ihan hyvin, mutta joskus täytyy selittää vähän enemmän. Ja tänään ei sitten muuta tehtykään kuin selitettiin ja yritettiin ymmärtää. Välillä oltiin pahalla päällä. Se kun tuo ymmärtäminen ja selittäminen meillä tarkoittaa sitä, että kaikki pysähtyy niin pitkäksi aikaa, että Äiskä on saanut itsensä ymmärretyksi. Vaatii välillä itsehillintää. Kuitenkin olen aika iloinen, että Äiskä on noin sitkeä mimmi. Nostaa elämän laatua, kun tulee ymmärretyksi.

Se tuli kuitenkin kerralla selväksi ja ymmärretyksi, että tämän päiväisestä lohilaatikosta Äiskä tykkäsi enemmän kuin kalaruuista yleensä. Nämä laatikot ovat sillä tavalla helppoja, että vähän aikaa suherrat hirmuisella innolla, sitten odotat aikasi muuta touhuten ja lopuksi jännityksellä toteat, mitä tuli saatua aikaiseksi. On kait jostain muustakin yhteydestä aika tuttu proseduuri? :)

Ainekset, lohiperunalaatikko neljälle 
300 g lohisuikaleita
12 perunaa
400 g tomaattimurskaa
2 dl kermaa
2 tl kuivattua tilliä
1,5 tl mustapippurirouhetta (ei ehkä kannata noin paljoa laittaa. Tuli nimittäin aika mausteista.)
2 tl suolaa
2 tl sokeria
2 dl juustoraastetta

Kuori ja viipaloi perunat. Sekoita voidellussa uunivuuassa perunaviipaleet ja lohisuikaleet. Sotke kannussa sekaisin kaikki muut ainekset paitsi juustoraaste. Kaada vuokaan peruna-lohi systeemin päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 200 asteisessa uunissa 50 minuuttia.
Äänin 4 - 0 hyvää, Äiskän asteikolla 3.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.