maanantai 25. huhtikuuta 2011

Pieleen menneet pihvit

Jihaa!!!!!! Pääsiäinen ohi ja huomenna töihin. Tuossa kiirastorstaina olin ostamassa viimehetken ostoksia ennen pyhiä paikallisesta City-Marketista. Ennen kauppaan lähtöä olin päättänyt valita maanantain ruuan lihatiskin tyttöjen ohjeiden mukaan. Joensuussa Pilkon City-Marketissa on oikein ammattitaitoinen henkilökunta lihatiskillä. Niinpä tytöt pienen hakemisen jälkeen päätyivät suosittelemaan naudanlihapihvejä. No minulle tuli heti mieleen, että joku oli broileritaskujen kommenteissa kertonut syöneensä samanlaista ruokaa lapsena ravintolassa. Eihän siinä muuta kuin pihvit kärriin ja sinihomejuustoa ja ananasta hyllystä kaveriksi.

Tänään sitten otin pihvit jääkaapista. Ensimmäiseksi huomioni kiinnittyi päivämääriin: pakattu 21.4. ja nyt on sentään jo 25. päivä. No, eiköhän se vielä ole syötävää. Ei muuta kuin saksilla taskut lihoihin, sitruunamehua molemmille puolille, sitten vähän suolaa ja maustepippuria. Sisälle taskuihin laitoin broileritaskujen tapaan sinihomejuustoa ja ananasmurskaa. Juniorille emmentalia sinihomejuuston sijaan. Sitten pannulla paistamaan.

Ensimmäisen ongelman kohtasin paistoajassa. Täyte lämpeni eri tahtia lihan kanssa ja piti paistaa ainakin kuusi minuuttia puoleltaan, että sai sen punaisen kudosnesteen tulon loppumaan ja sisukset sulamaan. Äiskä ja Juniori eivät nimittäin laittaisi suurin surminkaan suuhun, jos pihvin sisästä valuisi punaista nestettä. Kypsyiväthän ne lopulta. Perunat ja pihvit pöytään.


Ulkonäkö oli herkullisen näköinen. Pihvi oli tosi murea - oli kait saanut mureutua jääkaapissa riittävästi. Mutta täyte: EI SITTEN SATU OLLENKAAN NAUDANLIHALLE vaikka broilerin kanssa on herkullista. Juniori kehui omaa pihviään hyväksi, en maistanut. Äiskän kanssa äänestettiin äänin 2 - 0 pahaksi, Äiskän asteikolla 4. Kokeilkaa jotakin muuta älkääkä uskoko kaikkia kavereiden lapsuusmuistoja.

4 kommenttia:

 1. No on niin paljon herkkuja täällä, että eihän näitä ehdi kaikkia kokeilemaan. :)

  VastaaPoista
 2. Jos kaikki tähän mennessä julkaistut aiot kokeilla, niin varaa aikaa noin kolme kuukautta. Se minultakin on mennyt, tai jos syöt kaksi itse kokattua päivässä, niin puolta vähempi riittää. :)
  Tätä reseptiä älä kokeile. Toki perusidea on hyvä. Täytteeksi ennemmin vaikkapa joku chilitahna.

  VastaaPoista
 3. Mitähän liha mahtoi olla? Paukutitko nyrkillä tai kaulimella ohuemmaksi? Olen surkea pihvinpaistaja, mutta kuvittelisin, että täytteineen toimii jos pihvi on hirmu ohut. Täyte päälle ja piirakan tyyliin kiinni. Vielä kun vähän pamauttaa reunoista yhteen niin pysyykin kiinni. Hyvä antaa neuvoja ilman omakohtaista kokemusta :) Muitten tekemänä olen kyllä syönyt tämmöistä ja nannaa oli.

  VastaaPoista
 4. Naudan lihan leikkasin saksilla auki kuin lihapiirakan ikään. Enkä paukutellut mitenkään. Oli oikein mureata ilmankin. Ja kyllähän tuossa perusidea oli ihan kohdallaa. Täyte vain oli väärä.

  VastaaPoista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.