sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Nakkistroganoffia ja tattaria

Isävainaa ei suostunut syömään tattaria. Oli kuulemma sota-aikaan lapsena syönyt kuukauden putkeen joka päivä tattaripuuroa. Kuulemma riitti yhdelle miehelle. Ymmärrän. Intissä saimme maitoon keitettyä tattaripuuroa ja tykkäsin siitä. Myöhemmin olen lisännyt sen käyttöä perheemme ruokavaliossa. Stroganoff on taas hirmu helppo ja nopea tehdä. Etenkin kun sen tekee nakeista. Ja pisteenä i:n päälle: niin tattari kuin stroganoff kuuluvat venäläiseen ruokaperinteeseen. Tämä taas saa aikaan sen, että lopputulos on oikein hyvää.

Ainekset, stroganof viidelle

9 kpl nakkeja (tai 10, jos paketissa sattuu olemaan)
loraus öljyä
2 tl suolaa
varovasti valkopippuria
2 rkl vehnäjauhoja
1 silputtu sipuli
ruilautus tomaattiketsuppia
2 etikkakurkkua
1 dl kahvikermaa
soijaa

Kuullota sipuli pannulla öljyssä. Lisää pätkityt nakit. Kuumenna vähän lisää. Lisää vehnäjauhot. Yritä saada niitä ruskistumaan (ei onnistunut minulta). Lisää 5 desilitraa vettä. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Jatka kuumentamista. Kun kastike alkaa sakenemaan, ruilauta vähän ketsuppia sekaan. Ja sitten väriksi soijaa. Lisää lopuksi kerma ja pieniksi kuutioidut etikkakurkut. Tarjoile tattarin (tai perunoiden) kera. Jos Stroganoffin historia kiinnostaa, siihen tuskaan löytyy lääkettä tästä Laalin lähettämästä linkistä.

Tattarin valmistus yksinkertaisimmillaan on selitetty tekstissä Uunikalaa ja tattaria.Kokonaisuus äänestettiin äänin 4 - 0 hyväksi,  Äiskän asteikolla 3.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.