torstai 28. huhtikuuta 2011

Minttukatkaravut

Taas on kaikki levällään. Päivällä Äiskän avustaja kävi hammaslääkärissä. Piti kolmeksi tunniksi löytää tuuraaja. Löytyi ukrainalainen sairaanhoitaja, joka puhui tosi hyvin suomea. Ja hyvät suositukset. Eikun hommiin. Saa tulla tekemään Avustajan kesälomankin, jos tykkää. Äiskä ainakin tykkäsi. Neljältä kotiin. Äiskällä mieliteko kirjastoon ja sen jälkeen puheterapiaan. No onneksi Hoitsu (omaishoitajan lakisääteisen vapaapäivän tekijä) on taas tänään käymässä. Käyvät yhdessä ja minun ei tarvitse vaivautua. Mari töissä seitsemään lehtiä myymässä. Juniorilla poltteli kaupungille. Jotain kessubisneksiä varmasti, kun oli jo ovella vastassa, että saanko mennä, tulen kuudelta kotiin. Yritä tässä sitten rakentaa perheen yhteistä ruokahetkeä. Ei onnistu. No, onneksi vielä kysyvät luvan eivätkä vaan pelkästään ilmoita. Ja kaiken lisäksi tälle päivää oli suunniteltu ruoka, joka on hyvää mikrossa lämmitettynäkin.

Mikrosta vielä sen verran, että täältä blogista haetaan mitä kummallisimpia mikroruokareseptejä. EI KARJALANPAISTIA VOI TEHDÄ MIKROSSA! PERKELE SENTÄÄN! Se on hitaasti uunissa haudutettava ruoka. Kiisselin voi tehdä, muttei siitä mitään etua ole. Hellalla on helpompi ja nopeampi. Mikro on ainakin meidän  perheessä enemmänkin apuväline, jolla lämmitetään valmista tai tehdää joku pieni osa ruuanlaiton kokonaisuutta. Esimerkiksi sulatetaan voi tai kuumennetaan vesi lihaliemikuutiota varten. Jaha, urputus sikseen ja päivän epistolaan:

Minttukatkaravut neljälle

300 g isoja katkarapuja
1 tomaatti
1 sipuli
puolikas vihreä chili
4 - 5 rkl oliiviöljyä
1/3 tl cayennepippuria
3 valkosipulin kynttä
1 tl jauhettua inkivääriä
1 tl kurkumaa
1 dl vettä
1 rkl kuivattua minttua
1,5 tl suolaa
2 rkl maustamatonta jugurttia
2 rkl sitruunamehua


Hienonna tomaatti, silppua kuorittu sipuli. Poista chilin puolikkaasta siemenet ja pilko pieniksi. Kuumenna öljy pannulla ja lisää sipuli, chili ja tomaatti. Kuullota. Lisää pieniksi viipaloitu valkosipuli. Samoin cayennepippuri, inkivääri ja kurkuma. Kaada vesi joukon jatkoksi ja sekoita. Keitä pienellä teholla viitisen minuuttia. Lisää minttu, suola, sitruunamehu ja jugurtti. Sekoita. Lisää katkat ja anna kiehua kolme neljä minuuttia. Tarjoile riisin kera.



Äänin 5 - 0 hyvää, Äiskän asteikolla 3.

6 kommenttia:

  1. Hei ja huomenta!

    Laitat liian monta hyvää reseptiä blogiisi, en millään ehdi kaikkea kokeilla! Se kalakin jäi vielä kokeilematta!

    Mikro on meilläkin vain apuväline, juuri noihin hommiin mitä mainitsit, ja sitten lattemaidon lämmitykseen! Juon aina kahvin niin, että siinä on puolet maitoa!

    Puurokin tulee yhtä vaivattomasti kattilassa hellalla sillä aikaa kun pissatan koirat. Kiehautan vain veden ja hiutaleet, sammutan levyn ja menen koirien kanssa ulos.

    Puuro on valmis kun tulen takaisin kymmenen minuutin päästä. Näin siis ennen töihin lähtöä, ei siis pitkää lenkkiä koirien kanssa.

    VastaaPoista
  2. No periaatteessa mikrollakin voi laittaa aika monipuolista ruokaa, mutta se taas vaatii oman perehtymisensä. Ja sitten toiset ruuat, kuten tuo mainittu karjalanpaisti, yksinkertaisesti vain eivät perusidealtaan sovi mikrossa valmistettavaksi.

    Ja tuosta kokeilemisesta sen verran, että kun yhden päivässä kokeilet, niin kestät tästä eteen päin kanssani samassa tahdissa. Olen nimittäin tähän saakka laittanut jo kertaalleen kokeilutua varman päälle ruokaa kuutena päivänä viikossa ja yhtenä päivänä kokeillut. Nyt on omat perusreseptit käyty läpi ja siirrytty kokonaan kokeilun puolelle eli fiaskojen määrä todennäköisesti kasvaa. Mutta "kokilla" on hauskaa...

    VastaaPoista
  3. Kiva juttu! Kyllä minä näitä vielä kokeilen. Onkin hyvä laittaa "varman päälle" ja sitten kokeilla kerran pari viikossa. Mulla tahtoo nykyään ottaa nuo tiffanytyöt kaiken ajan ruuan laitolta. Kun töissäkin pitää käydä. Ja pihaa haravoida, ja puita sahata.... :D

    Meillä on tuolla eräs yhteinen blogi, missä on muutama kymmenen kirjoittajaa. Olen laittanut sinun blogisi sinne "vinkkeihin", mihin laitamme mielenkiintoisia ulkopuolisten blogeja.

    Tässä linkki missä "vinkkasin" tästä blogista adminille!

    http://samakasa.blogspot.com/2011/04/orvokki-toi-uuden-vinkin.html

    Hyvää vappua!

    VastaaPoista
  4. Voi nyt harmi kun missasin sen piparjuurikeskustelun. Minun piti siihen kommentoida että piparjuuri sopii erityisen hyvin kermaisen possukastikkeen seuraksi sekä ihan tavallisen kermaviilin joukkoon (esim. kalan kaa nautittuna). Itse käytän, oliko se nyt feelixin, sellasta tuubitahnaa. Piparjuuri on mun mielestä ihan kymppiä ja vertaisin sitä jopa inkivääriin. Mitä enämpi, sen tuhdimpi lopputulos :)

    Vappuja, Jaana L

    VastaaPoista
  5. Joo, tuo tiffanytyö on mielenkiintoista hommaa. Aika näyttää oliko hyvä opettaja!

    VastaaPoista
  6. Vappua vaan kaikille! Samakasa näkyi tilastoissa. Ihan kiva idea tuon kaltainen blogi. Jollakin muullakin sivuillani vierailevalla on vähän saman kaltainen systeemi.

    Laali: Toivottavasti sinulla on ollut hyvä opettaja tiffanytöissä. Äiskä opetti työkseen lasin sulatusta ja tasolasihommia lyijykiskoteniikalla sekä tiffanytekniikalla - kaiken muun jännän lisäksi. Tuolla maailmalla sitten kun nähtiin valmiita töitä, kirosi aina, että kun harrastajat eivät tue töitään kunnolla. Alkavat "valua" ja vihdoin hajoavat, siis tasolasitiffanyt. Äiskän opetti lasinsulatushommiin Irja Hachmann Kuopiosta (nimi ei muutettu, tällä kertaa tärkeän asian tiimoilla poiketaan periaatteesta).

    VastaaPoista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.