torstai 21. huhtikuuta 2011

Ananas - jälkiruokaa vai pääruokaa?

Nämä ulkomaan reseptit sitten osaavat joskus olla mielenkiintoisia. Pelkästä reseptistä ei niin millään pysty päättelemään, onko kyseessä pääruoka vai jälkiruoka. Jos lopussa lukee esimerkiksi, että tarjoile riisin kera, on asia selvä. Mutta jos kyseistä mainintaa ei ole, saatta olla vaikea päätellä, kummasta on kysymys. Niinkuin tänään. Päätettiin ottaa vähän kevyempi laskeutuminen pääsiäiseen ja julistettiin paistettu ananas pääruuaksi. Afrikkalainen reseptikortisto ei antanut kyllä minkään näköistä viitettä avuksemme.

Paistettu ananas (alkuperäinen resepti käännettynä)

2 rkl jauhoja
1 muna
hippusellinen suolaa
4 siivua ananasta (ja voi helkkari sentään, nyt tajusin, että kyseessä on jälkiruoka, koska puhe on ananassiivuista, ei ananaksista, kuten minä sen nopeasti luin)
voita
kanelia
sokeria

Sekoita jauhot, muna ja suola veteläksi taikinaksi. Sekoita kanelia ja sokeria seokseksi. Kastele ananasviipaleet seoksessa, ruskista voissa molemmilta puolilta, valuta ja ripottele molemmille puolille kaneli-sokeriseosta.

Paistettu ananas (Iskän varioima versio pääruuaksi)

4 rkl vehnäjauhoja
2 munaa
1/2 tl suolaa
4 isoa purkkia ananasta paloina
50 g voita
2 tl kanelia
2 tl sokeria

Tee munista, jauhoista ja suolasta vispilällä vatkaten vetelä taikina, kuten edellä on neuvottu. Valuta ananaksista mehu. Kumoa ananaspalat samaan kulhoon taikinan kanssa. Sekoittele hyvin, että muna-taikinaa tulee kaikkiin palasiin. Kuumenna pannu ja sulata voi. Kumoa taikinoidut ananakset pannulle ja paista seos ruskeaksi koko ajan käännellen. Käytä isoa pannua: 28 cm:n paistokasari ei ollut yhtään liian iso. Lopuksi ripottele kanelit ja sokerit sekaan ja sekoittele tasaisesti.


Söimme pääruokana. Kylläiseksi tuli juuri sopivasti neljä henkeä. Hyvää äänin 4 - 0, Äiskän asteikolla 2. Seuraavalla kerralla kokeilen tuoreilla ananaksilla. Tekevälle sattuu! :=)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.