keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Väsy

Tosi huonosti nukuttu yö takana niin Äiskällä kuin minullakin. Tauti antanut periksi. Siitä huolimatta vitsit vähissä vähäisen nukkumisen takia. Ruokana tänään yksinkertaistakin yksinkertaisempi

currylammas (kolmelle)

500 g lampaanlihaa
25 g voita
2 sipulia
3 - 4 valkosipulin kynttä
1 rkl currya
1 kpl Maggi Fond Cup -lihalientä. (Joo, joo. Käy varmasti myös lihaliemikuutio)
2 dl kookosmaitoa

Kuutio liha. Kuori ja pilko sipulit ja valkosipulit. Kuumenna paistinpannu ja sulata voi pannulla. Lisää curry. Kuumenna currya sekoitellen sen aikaa, että alkaa tuoksu nousta nenään. Lisää sipulit, valkosipulit ja vähän kerrassaan lihat. Paista lihoista nopeasti pinta umpeen. Pienennä lieden tehoa huomattavasti ja lisää kookosmaito. Hauduta pienellä tulella 40 minuuttia. Lisää liemivalmiste. Sekoita ja hauduta vielä viitisen minuuttia. Tarjoile riisin kera.

Hyvää äänin 2 - 1. Äiskä ei tykännyt. Ei taida yleensäkään tykätä lampaasta. Nyt rankeerasi kolmannen luokan ruuaksi. Minä olen tänään ollut niin tokkurassa, että kuvan ottaminenkin unohtui. Eräs innokas valokuvaaja ja aloitteleva ruokabloggaaja on sitä mieltä, että tärkeintä blogissa on hyvät kuvat. Minä en tiedä, mikä on blogissa tärkeintä, mutta sen tiedän, että joka päivä pitää syödä. Siinä mielessä ruuanlaitto on tosi hyvä harrastus.

Kuukauden talousmenot tähän mennessä 893,78 ruplaa ja 561,91 euroa.

3 kommenttia:

 1. Hus hus kaikki taudit, täälläkin niitä on vaivaksi asti näkynyt. Meillä on viisi henkeä ja tuntuu että kannan ruokakauppaan hirveän määrän rahaa, mutta syömme salaatteja ja paljon itsetehtyä ruokaa hyvistä raakaa-aineista, kyllä se kuukaudessa kipuaa lähes tonniin tuo ruokalasku, jonkun mielestä varmasti hirveästi. Lihapiirakka ja eineslinjalla toki säästäisi huimasti, mutta en pidä sitä sen arvoisena...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sattuu aika hyvin yksiin omien kokemusteni kanssa. Kun viimeksi joskus vuosi sitten laitoin noita kuluja ylös, niin silloin meitä oli vielä omaa perhettä neljä ja päiväsaikaan vaimoni avustaja. Kuukauden kulut pysähtyivät muistaakseni johonkin 750 euron tienoille. Ruoka on asia, jossa mielestäni voi ja saa säästää, mutta ruuan laatu ei saa siitä kärsiä. Eikä sen puoleen, ei varmaan einesruoko niin hirveän hyvin enää maistuisikaan.

   Poista
  2. Mie en kyllä usko einesruuan halpuuteen. Hyvydestä ei kannata puhuakaan eikä siitä, mitä syö, kun tuoteselosteet tuntuvat olevan vain muodon vuoksi.

   Poista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.